El Teatre Auditori Municipal podria portar el nom de Narcís Masferrer.

El Teatre Auditori Municipal podria portar el nom de Narcís Masferrer.

En una decisió que ja està aixecant polseguera a la xarxa i a alguns mitjans de premsa en paper, l´Ajuntament i un grup de representants de la vida social guixolenca es varen reunir la setmana passada per debatre la possibilitat que el Teatre de la ciutat porti el nom de Narcís Masferrer.

El teatre municipal de Sant Feliu, fins ara sense nom, podria rebre en les pròximes setmanes el de Narcís Masferrer, mestre, actor i dibuixant de la població que va morir el març de l´any passat. Representants del consistori, encapçalats per la regidora de Relacions Institucionals Pilar Giró, i una comissió de ciutadans han debatut aquesta setmana la decisió, que podria quedar tancada els propers dies.

Masferrer, definit per l´alcalde Joan Alfons Albó com un dels “homenots” del nostre municipi durant el darrer segle, va ser mestre dels Estudis Nous de Sant Feliu –l´actual CEIP Gaziel– des de 1950 fins a 1980, l´any que es va jubilar. Al llarg de tota la seva vida, però, va compatibilitzar la dedicació docent amb les arts dramàtiques com a actor i director de la secció de teatre del Centre Excursionista Montclar, i el 1976 va fundar el grup teatral L´Arlequí de Paper, que també va dirigir.

Com a dibuixant i il·lustrador, també va col·laborar amb el pseudònim d´El Greco a publicacions com ara L´Esquetlla de la Torratxa i Patufet. I als anys seixanta, signant amb l´acrònim Narmas, també va esdevenir ninotaire del diari Los Sitios de Girona i el setmanari local Àncora. (elpunt.cat)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.