Pla pluriennal d’obres per posar al dia, a Sant Feliu, el teatre Narcís Masferrer

Pla pluriennal d’obres per posar al dia, a Sant Feliu, el teatre Narcís Masferrer

 

http://www.elpunt.cat

 

El govern tripartit de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i el PSC) ha encarregat un projecte tècnic per definir i planificar el paquet d’obres necessàries per posar al dia el teatre auditori municipal Narcís Masferrer, un equipament inaugurat el 1990 –una de les darreres obres amb l’històric Josep Vicente a l’alcaldia– que resta pendent de reformes per adaptar-lo a la normativa, sobretot en la qüestió de les sortides d’emergència.

L’estimació inicial de què disposa el municipi xifra en uns 300.000 euros el pressupost de les actuacions. L’alcalde, Carles Motas, recorda que entre el novembre i el desembre ja van avançar la renovació dels equips de calefacció, per un import superior a 30.000 euros, per posar fi a les queixes per la fred que el públic i els actors patien durant les representacions a l’hivern. Però la llista va més enllà.

La intenció és elaborar un calendari pluriennal d’obres fins a final de mandat i, en funció de la durada de cada actuació i la disponibilitat pressupostària, “definir quins punts es tocaran cada any”. A més de la creació de dues noves sortides d’emergència, hi ha pendents la millora de la il·luminació, els equips de so i la il·luminació –amb la renovació de la zona on se sustenten els focus de l’escenari–, l’accés per a persones amb mobilitat reduïda i la reparació de les impermeabilitzacions al soterrani. L’altre punt feble de les instal·lacions són els camerinos, on també hi haurà millores “per posar-los a l’altura dels actors de les obres que s’hi representen” en les gires periòdiques de muntatges d’abast nacional, va dir Motas.

LA DATA

2019
A final de mandat
el govern guixolenc de TSF, ERC i el PSC vol haver completat les obres pendents al teatre.

LA XIFRA

300.000
euros
és l’estimació del cost dels treballs per actualitzar l’equipament, que es va inaugurar el 1990.

Compaginar les obres amb la programació

El calendari d’obres vindrà imposat per la capacitat inversora del municipi en cada exercici. “Tot no es pot fer alhora”, admetia Motas, però al mateix temps es vol intentar que els treballs tinguin una interferència mínima sobre l’activitat que es fa a l’equipament, amb les temporades de primavera i tardor del Guíxols Escena, el concurs de teatre amateur i les representacions nadalenques dels Pastorets, entre d’altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.