Ports adjudica el reforç del dic de recer de Sant Feliu

Ports adjudica el reforç del dic de recer de Sant Feliu

 

http://www.elpunt.cat

 

Ports de la Generalitat ha adjudicat el projecte de reforç del dic de recer de Sant Feliu de Guíxols a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per les societats Agustí Masoliver i Construccions Rubau, per un import d’1,17 milions –240.000 euros d’estalvi respecte al preu inicial de subhasta– i amb un termini d’execució de quatre mesos. Els treballs començaran al llarg d’aquest mateix febrer amb la previsió que s’hagin enllestit abans de l’estiu.

L’objectiu principal de les obres és allargar la protecció actual cap a llevant, amb una franja o berma de blocs de formigó entre l’arrencada del dic de recer i l’inici del primer calaix del dic exterior. En cas de temporal, es preveu que quan arribi l’onada a la franja de blocs de formigó es trenqui i es dispersi, evitant que sobrepassi el dic de recer. La franja tindrà 60 metres de longitud i 10 metres d’amplada. A més, es construirà un botaones a l’espatller per reforçar el conjunt de l’actuació.

D’altra banda, el projecte també comprèn l’enderroc dels edificis de l’antiga nàutica i de Protecció Civil. Un cop executades les dues demolicions, l’esplanada es farà servir provisionalment com a base de treball per construir els blocs de formigó destinats al reforç del dic de recer. Quan acabin les obres, l’espai es netejarà i pavimentarà, tal com preveu el pla especial portuari.

Una obra reivindicada

Tant el govern municipal com, especialment, el Club Nàutic de Sant Feliu –amb l’edifici i les instal·lacions exposades a l’embat d’onades en alguns episodis puntuals– han rebut de bon grat la notícia, després d’anys de reivindicació d’una obra ajornada durant el període de crisi econòmica. Quan les onades arribaven a la zona desprotegida a tocar de l’edifici nou del Club Nàutic, superaven el dic de recer i afectaven els amarratges d’embarcacions més properes i la circulació del vial, tot impedint el funcionament eficaç del port i provocant incidències als usuaris i les instal·lacions.

El projecte ha rebut els informes favorables mediambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Girona, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i Capitania Marítima. A més de les obres al dic exterior i els enderrocs a la zona portuària, el contracte adjudicat preveu que al passeig de l’espatller es renovi el paviment i l’enllumenat per millorar l’eficiència energètica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.