Comptes, a Sant Feliu, pendents de més diàleg

Comptes, a Sant Feliu, pendents de més diàleg

 

Sant Feliu de Guíxols. El cap de llista de TSF, alcaldable exalcalde i candidat a alcalde, Carles Motas, al passeig del Mar. Tots per Sant Feliu

 

L’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF, ERC i PSC) ha aprovat definitivament el pressupost al present exercici, amb la desestimació de les al·legacions que havien presentat algunes associacions de veïns i els grups municipals de CiU i Guíxols des del Carrer (GdC) al document aprovat inicialment al desembre. El fet que les propostes no s’hagin traduït en cap modificació va fer que les quatre formacions a l’oposició (CiU, GdC, MES i la CUP) votessin en contra del dictamen en el darrer ple. Els portaveus de GdC, Jordi Lloveras, i la CUP, Elena Delgado, van reclamar un tarannà més dialogant i que s’aposti per la participació ciutadana.

Delgado va qüestionar la distribució inicial d’inversions i va plantejar la possibilitat de destinar una part al foment del parc de lloguer social. Des de CiU, la portaveu, Dolors Ligero, hi va afegir la reivindicació que no s’abandoni la possibilitat de fer obres pendents del pla de barris –com ara les reformes de la plaça del Nord i els carrers Nou de Sant Antoni i Huguet–; les segones fases de reurbanització dels eixos de Santa Magdalena i les Eres –transitats per escolars– o les partides estivals de manteniment a les escoles municipals.

Per part del govern, l’alcalde, Carles Motas, va recordar que l’aprovació del document permet que l’administració rutlli i que al març, quan es puguin incorporar romanents, desgranaran el llistat d’inversions, en què va garantir que les obres a les escoles estaran incloses. També va oferir diàleg per arribar a consensuar les diferents aportacions que han fet els altres grups i les entitats veïnals. Muñoz va defensar que és el primer cop que les al·legacions es debaten al ple, i també va obrir la porta a estimar algunes de les propostes.

El debat no va ser agre, però Ligero i Pere Albó van criticar al nou govern que les modificacions de retribucions –amb el pas d’una mitja dedicació a jornada sencera– s’hagin tirat endavant abans d’aclarir altres detalls. El grup de MES ha insinuat que l’increment de jornada s’ha previst per al primer tinent d’alcalde, Josep Melcior Muñoz, però els tres grups de l’executiu sostenen que encara no hi ha cap acord pres en aquesta direcció. El govern va retreure a CiU i MES que aquest cop hi ha pressupost a inici d’exercici, i van prometre anar més enllà, amb la intenció de tenir aprovats els comptes de 2017 abans del desembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.