El conductor begut causant de l’accident mortal havia fugit dos cops de la policia

El conductor begut causant de l’accident mortal havia fugit dos cops de la policia

 

Fornells de la Selva. Una veïna de Cornella de Terri mor en un accident de trànsit a la C-65, a tocar de Girona. El conductor que va provocar el xoc frontal anava begut i no tenia carnet.

 

El conductor begut que va causar divendres un accident mortal a Fornells de la Selva va fugir dos cops de la policia en poques hores. Es tracta de Francisco Javier Medina Muñoz, de 42 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols, un delinqüent habitual prou conegut pels agents de seguretat. Té antecedents per diversos delictes, entre els quals hi ha salut pública –drogues–, violència de gènere i contra la seguretat del trànsit. A més, tindria problemes d’addicció a la cocaïna i a l’alcohol.

Segons han assegurat fonts pròximes al cas a El Punt Avui, es dóna la circumstància que hores abans d’envestir mortalment Laura Fernández Comas, de 25 anys, a Fornells, Medina va protagonitzar un altercat en què va haver d’intervenir la policia. L’home es va barallar amb el seu germà en un hospital de Girona on té el pare ingressat. La picabaralla va ser tan violenta que els sanitaris van haver de trucar a la policia perquè actués urgentment. Però quan els agents van arribar, Medina ja havia fugit. Era la segona vegada que ho feia. El mateix divendres del xoc mortal, pels volts de les set de la tarda, Medina es va veure implicat en un altre accident a Llagostera. Aquest cop la topada va ser menor, però igualment l’home va fugir del lloc dels fets i va evitar així que fos caçat per la policia. Però de poc li va servir fer-se escàpol perquè, després d’una recerca, els agents el va interceptar a Sant Feliu de Guíxols.

Conduïa molt begut

Quan els agents el van aturar l’home mostrava clars símptomes d’anar begut, de manera que li van fer la prova d’alcoholèmia. El resultat va ser una taxa d’alcohol en aire aspirat superior a 0,60 mil·ligrams per litre, que suposa la comissió d’un delicte flagrant contra la seguretat del trànsit. És per això que la policia el va denunciar i va immobilitzar el vehicle que conduïa. A més, i a causa de la gravetat del delicte, els Mossos d’Esquadra li van retirar el carnet i van ordenar la prohibició que conduís fins que un jutge li tornés el carnet i complís la condemna. Però no ho va complir, i gràcies a un conegut, que va ajudar Medina. Aquest conegut va assegurar als mossos que Medina no conduiria, que ja s’encarregava ell del cotxe immobilitzat, tal com preveu el reglament de trànsit. Ara els Mossos d’Esquadra investiguen com és que tres hores després que Medina hagués estat denunciat per haver fugit del lloc d’un accident i per conducció sota els efectes de l’alcohol, tornés a agafar el cotxe. De fet, aquest conegut ja va ser citat dissabte pels Mossos d’Esquadra perquè es presentés a comissaria a donar explicacions del que havia passat.

Continua a l’UCI, estable i amb pronòstic reservat

Francisco Javier Medina Muñoz, després d’envestir mortalment la jove de Cornellà del Terri, va quedar ferit i els sanitaris el van haver de traslladar d’urgència a l’hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressat en estat menys greu. L’home continuava ahir hospitalitzat a la unitat de cures intensives (UCI), on el seu estat mèdic era estable i amb pronòstic reservat. Els Mossos d’Esquadra es mantenen en espera que surti d’aquesta unitat per prendre-li declaració relativa a l’accident mortal. És previst que quan surti de l’hospital l’home s’enfronti a acusacions per trencament de mesures cautelars –li havien retirat el carnet i no podia conduir–, conducció sota els efectes de l’alcohol i homicidi imprudent. Un cop declari davant dels Mossos, passarà a disposició del jutge, que decidirà si el deixa en llibertat o ordena presó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.