CAL ORDENAR L’APARCAMENT D’AUTOCARAVANES

CAL ORDENAR L’APARCAMENT D’AUTOCARAVANES

 

600-AUTOCARAVANES

Avui per avui l’aparcament de caravanes situat a l’àmbit de Cal Negre, a Sant Feliu de Guíxols, malgrat que no disposa dels serveis habituals de qualsevol espai reservat per a aquest tipus d’activitat, és un dels destins ideals pels usuaris que practiquen aquesta modalitat turística.
Actualment s’hi poden fer estades indefinides, l’espai es troba molt a prop del centre històric, és una zona tranquil·la i el racó de ponent de la platja és com una extensió de l’aparcament, atès que es troba a cinc minuts don tenen estacionat el vehicle.
En un primer moment es va habilitar un solar a tocar de les pistes de tennis de la Ronda Narcís Massanas però l’èxit de la iniciativa va superar les expectatives i les que ja no hi cabien es varen anar instal·lant en el terreny annex, que es va aplanar i habilitar com a aparcament de vehicles convencionals. I així ha continuat durant més de cinc anys a l’espera d’ordenar-ho definitivament.
Normalment, les empreses que tenen aquest tipus de concessió hi solen instal·lar autoserveis que funcionen amb monedes i que els proporcionen preses de corrent, aigua, lavabos, dutxes i, en alguns casos, bugaderia i màquines expenedores de begudes, snaks, etc..
Fa uns dies demanàvem a l’actual regidor de Turisme, Salvador Calabuig, quines són les seves previsions i declarava que “els de les autocaravanes els hem de considerar com uns clients importants. Encara que no reservin hotel o càmping solen ser d’un poder adquisitiu alt, que utilitzen diversos equipaments, entre ells la piscina municipal, que consumeixen en bars, restaurants, el mercat i altres establiments de la ciutat i, per tant, és un tipus de turisme que hem de cuidar però que també hem d’ordenar”.
Calabuig afegia que “la situació actual per a ells és ideal però el que farem és treure la gestió a concessió perquè puguin estar-hi còmodament. Disposem dels subministres dels serveis bàsics i ara, seria qüestió que qui ho agafés, amb les condicions que nosaltres hi posem, pugui gestionar tot l’àmbit, que té una capacitat per a un centenar de caravanes. No s’hi han de quedar més de dues nits o tres dies, que és el que marca la normativa, ja que sinó s’entraria a fer competència als càmpings i cal generar rotació”.
El regidor va apuntar que el plec de condicions “s’està redactant, els plànols ja estaven fets pels serveis d’urbanisme, atès que l’anterior govern ja va intentar fer una concessió que al final no va poder ser i a veure si abans de l’estiu ho podem tenir preparat, i mig adequat el recinte, per acabar-ho d’ordenar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.