Un cadàver fa un any que és al dipòsit sense identificar

Un cadàver fa un any que és al dipòsit sense identificar

 

Sant Feliu de Guíxols. Aixecament del cadàver d'un home aparegut mort i nu a la platja, sense indicis de violència. Hipòtesi que és un indigent  Careto: No  Foto: Emili Agulló

 

El dia 2 de gener del 2015, ja fa més d’un any, va aparèixer un home mort completament nu a la platja de Sant Feliu de Guíxols i encara no ha pogut ser identificat, i el cos continua al dipòsit de cadàvers de Girona. Els responsables de l’Institut de Medicina Legal i els serveis funeraris han fet gestions per si és possible enterrar-lo, però ara per ara el fiscal i el jutjat el mantenen al dipòsit.

El misteriós banyista va aparèixer mort, nu i sense cap document o objecte identificatiu a la sorra de la platja, a uns quinze metres de la línia de l’aigua, en un lloc on, el dia abans, unes dues-centes persones havien participat en el tradicional primer bany de l’any.

Aparentava uns cinquanta anys i les primeres hipòtesis indicaven que podia tenir relació amb un cotxe estranger trobat per la zona, però la pista del cotxe no va servir per posar-li nom. Els Mossos van agafar les empremtes necrodactilars del cadàver, però no van trobar cap coincidència als arxius. Confiaven que quan passessin els dies es denunciaria una desaparició que resoldria el cas, però de moment no s’ha aclarit.

Un altre cos sense nom

El banyista de Sant Feliu no és l’únic cadàver no identificat que continua al dipòsit. Tampoc se sap qui és l’home, també nu, que va ser trobat al mar a l’Estartit la vigília del Nadal passat. Tot i que les primeres hipòtesis eren que podia tractar-se del navegant desaparegut el 6 d’octubre, Abraham Camps, s’ha descartat que sigui ell, ja que el cos trobat al mar té uns tatuatges que, tal com ha testificat la família del navegant, Camps no tenia. Camps va sortir el 6 d’octubre de Vilanova i la Geltrú amb un veler llogat, que va ser trobat a la deriva i buit el 13 d’octubre davant de les costes de Palamós.

I ara també s’han afegit a la llista dels NN (no name), cossos sense identificar, les restes, suposadament d’un home, que dissabte uns caçadors van trobar en una tenda de campanya en una arbreda al costat de la riera d’Osor, a Sant Hilari Sacalm. Els tractaments dentals de la víctima poden ser clau per identificar en cas que es trobi algun desaparegut amb qui comparar la fitxa dental.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.