COMENTARIS SOBRE LA IL.LUMINACIÓ DE NADAL

COMENTARIS SOBRE LA IL.LUMINACIÓ DE NADAL

 

600-LLUMS-1

Aquest Nadal la il·luminació de carrers i espais públics minvarà significativament respecte a la de l’any 2014. Una qüestió que des d’alguns sectors s’atribueix a la gestió de l’actual equip de govern, especialment a les xarxes socials, tal i com es pot comprovar en alguns post de ciutadans i també de polítics, com és el cas de l’exalcalde, Joan Alfons Albó, que fa uns dies apuntava, textualment, acompanyant-ho amb una foto d’unes persones amb llanternes al front: “Segurament a molts agradaria que el seu carrer per Nadal fos una mica especial. L’ornamentació de Nadal, quan es fa amb diners públics, sol anar encarrilada cap els carrers que són més de caire comercial o que hi concorren més persones. Aquestes dues característiques solen coincidir, i tot plegat crea un determinat clima, al qual, ho vulguem acceptar o no, tots som sensibles. Sens dubte sobre el guarniment de Nadal es pot fer de més i de menys, i seria absurd pretendre guarnir amb diners públics tots els carrers de la Ciutat. Crec que aquesta afirmació majoritàriament l’acceptem. I dit tot això, si busqueu bé trobareu algun llum de Nadal. Ja sabeu, allò de l’estètica minimalista. Potser amb cinc mesos i amb quasi tres alcaldes no hi ha hagut prou temps per preparar-ho”.
Aquest dijous Carles Motas ha declarat que “el primer que vol que als ciutadans els agradin els llums de Nadal és a mi i a l’equip de govern. No vull posar excuses. Seran com l’any passat?: No. En posarem més dels que hi ha ara?: Sí”.
Li preguntàvem que quin era el motiu que pogués justificar tanta austeritat respecte al nombre d’elements lumínics del 2014. Motas responia que “l’anterior equip de govern ha deixat a deure 32.000 euros (11.870,90 dels llums i 21.886,96 del muntatge i reforç) dels llums de Nadal del 2014. Jo entenc que entraven en any electoral però aquest deute condiciona l’actual gestió de manera molt flagrant i aquest és el veritable motiu de la situació, que es pot comprovar documentalment”.
L’alcalde  afegia que “aquest, el de la policia i molts altres afers són els “pollastres” heretats de l’anterior govern que hem d’anar solucionant, com és la nostra obligació. Algú pot entendre que aquest equip de govern vol que no hi hagi una il·luminació com cal a Sant Feliu? Hi ha una raó i és aquesta”.
L’alcalde emplaçava als polítics opositors que el critiquen a les xarxes ho plantegin en el Ple, “perquè amb la carretada de documents que tenim els taparem la boca” i afegia: “no sé com tenen la cara d’obrir la boca quan tenen motius per estar-se callats després de la gestió que han portat a terme”.
Motas concloïa que acceptava les crítiques “perquè van implícites en el càrrec i sinó perquè ens hi posàvem, però l’assumiré com a pròpia quan gestionem un pressupost que haguem redactat i aprovat nosaltres i aquest, començarà a caminar a partir del primer de gener”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.