L’AE Matxacuca torna a triomfar

Curses de muntanya. 950 corredors en la cinquena Marató de l’Ardenya, amb triomfs de Coma i Lobera

MARATO ARDENYA 2015

Santa cristina d’Aro

Ho va tornar a fer l’AE Matxacuca: amb gairebé un miler de corredors de muntanya (950) el mes de desembre, en la cinquena edició de la Marató de l’Ardenya. És una de les proves més multitudinàries i importants del calendari català i, aquest any, estava inclosa en el circuit de trail Essential Running Tour de MERREL, que donava dos i un punt vàlids per a la Ultra Trail du Mont Blanc, en les seves curses de 63 i 42 quilòmetres, respectivament.

L’organització de la cursa va haver de fer modificacions en els recorreguts per poder estar en aquest circuit, endurint-los per donar més protagonisme als corriols en detriment de la pista i amb un tram de costa més llarg –també, en 63 quilòmetres, era en autosuficiència (només aigua en avituallaments)–. Unes circumstàncies que van permetre als corredors gaudir la riquesa natural del massís de l’Ardenya i de la Costa Brava. David Coma (Nabes Team) va destacar amb el seu temps en la marató (5:24 el quilòmetre, en una marató amb 4.370 metres de desnivell acumulat), modalitat en què PALOMA LOBERA (Matxacuca) va guanyar en noies amb un 15è lloc a la general).

63 km (masculí) 1r Dani Aguirre (Camp IV) 6h29:00

63 km (femení) 1a Rosa Carmona (Garraf R.)8h48:10

42 km (masculí) 1r David Coma (Nabes Team) 3h46:38

42 km (femení) 1a Paloma Lobera (Matxacuca) 4h31:53

21 km (masculí) 1r Ruben Hernàndez (Bicicarril) 1h36:35

21 km (femení) 1a Natàlia Rey (Calella Triathlon) 2h00:16

10 km (Masculí) 1r Juan carlos Tello (Arrikitaun) 51:26

10 km (Femení) 1a Tere Also (Trail Roquetes) 1h00:43