El govern vol subhastar el Panorama guixolenc el 2016

El govern vol subhastar el Panorama guixolenc el 2016

 

http://www.elpunt.cat

 

Representants de la direcció general de Patrimoni de la Generalitat han avançat aquesta setmana a l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, que l’última gran peça del llegat dels Anlló, l’hotel Panorama, podria sortir a subhasta en el primer trimestre de l’any vinent. La data, però, continua supeditada a la resolució d’un dels dos expedients d’embargament que graven encara un edifici annex a l’establiment, amb l’Agència Tributària estatal com a beneficiària.

Motas es va reunir amb els responsables de Patrimoni per presentar els projectes que el municipi vol tirar endavant amb els recursos de l’herència intestada dels germans guixolencs, i ho va aprofitar per suggerir que el preu de sortida de les finques del Panorama es revisi a l’alça. L’alcalde va argumentar que l’escenari de crisi i el fet que la major part de finques en la primera subhasta quedessin desertes va forçar una rebaixa dels valors. Però ho va contraposar amb la venda posterior dels hotels Rex I i Noies i els “indicis de millora i recuperació del sector”, que podrien fer que la darrera taxació en 1,8 milions quedés curta.

Expectativa pels diners

Quant a la reivindicació que els diners del llegat comencin a revertir ja en l’erari municipal, durant la trobada es va exposar que la Junta Distribuïdora d’Herències –l’organisme que acabarà determinant el destí de les quantitats aconseguides al final del procés de subhasta o venda del patrimoni dels Anlló– es reunirà relativament aviat. I encara que hi hagi petits immobles, béns o parts de l’herència pendents de venda.

Fins ara el govern guixolenc ha quantificat en 3,2 milions l’import que s’ha liquidat, per bé que pràcticament la meitat ja s’ha gastat per cobrir el pagament dels tributs que gravaven les propietats i les despeses de manteniment. El municipi els vol destinar als projectes del Centre d’Art Carmen Thyssen i la reforma de l’Asil Surís.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.