Els policies de Sant Feliu cobraven per unes hores que no realitzaven

Els policies de Sant Feliu cobraven per unes hores que no realitzaven

 

policies-sant

L’equip de govern de Sant Feliu de Guíxols va detectar, a principis de mandat, un conjunt de disfuncions en el càlcul efectiu dels temps de servei i dedicació dels agents de la policia local. En aquest cas, cobraven per unes hores que des del desembre de 2014 ja no realitzaven. Segons va informar ahir el consistori, davant aquesta primera detecció, es van encarregar informes tècnics (primer interns, i després a una consultoria externa). Amb els informes han arribat a la conclusió que hi ha un seguit d’hores de servei que els agents han de realitzar, per tal que corresponguin exactament amb el que reflecteix la seva nòmina.

Entre els informes interns, hi ha els de recursos humans i del cap de policia. En el cas d’aquest últim, del maig de 2015, feia constar que la prolongació de la jornada de 37,5 hores a 42,5 hores setmanals que es feia des de feia anys, va deixar de fer-se el novembre de 2014 amb l’entrada en vigor d’uns acords on s’establia que els funcionaris de la policia farien una jornada igual que la resta de funcionaris.

Un mes després, en el ple de 30 de desembre 2014, l’anterior Ajuntament va aprovar que la prolongació de la jornada s’havia “de cobrar quan s’efectuï realment”, però, va informar ahir el consistori, des de llavors i a hores d’ara, no està efectuada i sí remunerada.

El nou govern va convocar la plantilla de la policia local el passat dimarts per explicar aquesta disfunció i les formes de resoldre-la. En aquest sentit, l’alcalde, Carles Motas, proposa una solució que permeti que els agents locals continuïn percebent els imports que reben actualment en la seva nòmina, sense que els policies locals hagin de retornar els imports de les hores no realitzades, i proposa en paral·lel un calendari de servei que permeti que els agents acabin realitzant la bossa d’hores pendents fins a posar-se al dia. “Volem resoldre de forma pactada i satisfactòria aquesta disfunció, i que s’anivellin i equilibrin els deures dels agents amb les seves retribucions”, va assegurar Motas.

La mesura s’emmarca en les feines del govern “per posar al dia situacions que estaven encallades, mal resoltes o amb inconcrecions”. A més, segons Motas, cal desencallar temes com l’aparcament, la confecció del pressupost en el moment que toca o posar serveis àmpliament demanats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.