Alliberen un duc a la Vall d’Aro

El rapinyaire va ser localitzat en mal estat a casa d’un particular gràcies a una crida a les xarxes socials

962844.jpg_gde

 

El grup Natura Sterna i els Agents Rurals han alliberat aquesta tarda a la Vall d’Aro un exemplar de duc, el rapinyaire nocturn més gran d’Europa. L’animal havia estat recuperat pel grup naturalista de les mans d’un particular que l’havia trobat en males condicions i se l’havia endut a casa.

El president del grup Natura Sterna, Jaume Ramot, explica que avui han arribat al final d’una història «molt rocambolesca» que va començar quan, aquest estiu, els van alertar que havien aparegut a les xarxes socials les imatges d’un duc ferit a les mans d’algú. Sabien que les fotografies s’havien fet a Sant Feliu de Guíxols i, després d’una crida a les xarxes socials, el van localitzar a casa d’un particular.

«Aquesta persona l’havia trobat al bosc en males condicions físiques, però no havia avisat els Agents Rurals ni cap entitat conservacionista, sinó que l’havia mantingut a casa seva i tal com estava, probablement hagués mort», explica Ramot. Finalment, el rapinyaire va ser enviat al centre de recuperació de fauna de Torreferrussa, on s’ha estat aquests mesos. Avui, ja recuperat, ha estat alliberat prop de Pedralta, a la zona de cria que controla Natura Sterna, que actualment està fent el seguiment de més d’una quinzena de parelles d’aquesta espècie a la comarca del Baix Empordà.

 

Autor: A.C/GN

Font de la notícia: GironaNoticies.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.