L’Ajuntament fa controls per combatre actituds incíviques d’alguns propietaris de gossos

L’Ajuntament fa controls per combatre actituds incíviques d’alguns propietaris de gossos

 

DSC_3609

El govern de Sant Feliu de Guíxols està acomplint el que va anunciar fa poques setmanes respecte el fet que vigilaria els propietaris de gos que no seguissin les ordenances de convivència ciutadana, especialment en la no-retirada de defecacions de gos a la via pública.

La unitat de proximitat de la policia local, a través d’agents de paisà, ha fet controls de compliment en diferents moments i de forma aleatòria arreu de la ciutat. En els controls s’han observat 250 gossos a la via pública. La policia de proximitat ha fet un seguiment a 120 persones amb gos, i els esmentats controls ciutadans finalitzaven en el moment en què el gos feia les necessitats i el propietari ho retirava.
Tot i així, encara que els ciutadans no cometessin cap infracció, els agents es van identificar en uns 40 casos, per tal d’explicar-los que s’estava fent aquest servei de paisà i s’explicava que l’Ajuntament, a banda de fer campanyes informatives i de conscienciació, no dubtarà a l’hora de sancionar qui incompleixi les ordenances.
I de fet, en el seguiment realitzat aquests dies s’ha aixecat acta per infracció en un cas, per no retirar la defecació d’un gos a la via pública (el dia 11/11/2015). El gos en qüestió va defecar a dos metres d’una senyal vertical informativa precisament sobre l’ordenança de convivència on s’especificava la infracció. Es tracta de l’article 47.b.3 de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana (“Deixar les defecacions dels animals domèstics propis en parcs i jardins, inclosos els parterres i zones verdes”). Aquesta infracció és sancionable amb 200 euros.
D’altra banda, en els seguiments realitzats per la policia local es va detectar el cas de dos gossos que anaven sense lligar. En els dos casos els propietaris estaven a la vora dels animals i van exposar que desconeixien que estaven incomplint la normativa, i van lligar-los al moment. La policia no va multar els propietaris, però sí els va advertir que ho faran, si en el futur es torna a observar el mateix fet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.