CERTIFICACIÓ EN CICLOTURISME PER SFG

CERTIFICACIÓ EN CICLOTURISME PER SFG

 

600-CICLETURISME

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Àgència Catalana de Turisme, ha certificat Sant Feliu de Guíxols com a “destinació especialitzada en Cicloturisme de Carretera”.
Aquesta certificació s’afegeix a la darrera aconseguida, com a “destinació de Turisme Familiar”, i va en la línia de l’Àrea de Turisme d’apostar per la qualitat i vetllar per satisfer el màxim les necessitats de diferents segments de turistes i visitants.
Des de l’Àrea de Turisme apunten que “s’aposta per la millora constant i que en aquesta línia, no fa ni una setmana que la mateixa àrea de Turisme presentava l’espai web www.visitguixols.com, el portal turístic totalment reinventat, redissenyat i posat al dia que, en forma de postals virtuals, ensenya el millor de Sant Feliu de Guíxols a través de les noves tecnologies”.
El regidor de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig, considera que la certificació del turisme de bicicleta de carretera “és positiva per la ciutat, i mostra el treball que impulsem des de l’Ajuntament en l’àmbit de Turisme. Anem millorant de forma constant i cerquem accions de desestacionalització”. A més, diu Calabuig, “des de l’Ajuntament treballarem per ampliar l’oferta de més allotjament, més serveis i més qualitat en l’àmbit del cicloturisme”.
L’obtenció d’aquesta distinció vol dir que Sant Feliu de Guíxols està preparada, amb tots els serveis necessaris, per rebre ciclistes que volen gaudir d’aquesta pràctica esportiva en grup. Alguns dels avantatges de què gaudeixen aquests grups són trobar allotjaments que faciliten l’aparcament per les bicicletes, taller per les bicicletes, espais per la seva neteja, també menús específics per esportistes, flexibilitat horària de servei d’àpats, entre molts altres serveis.
A més a més, els usuaris disposen d’una àmplia varietat d’ itineraris adaptats a tots els nivells, als amateurs i als més professionals, paisatges memorables i un clima envejable durant tot l’any.
Els allotjaments certificats com a receptors de Cicloturisme de Carretera són:
Hotel Ilunion Caleta Park
Hotel Barcarola
Hotel Sant Pol
La Generalitat comprova que es compleixin un seguit de condicions per part de tres grans protagonistes: la ciutat, els allotjaments i les empreses de ciclisme.
En el cas de la ciutat, Sant Feliu de Guíxols ha garantir un seguit de requisits obligatoris pensats per satisfer les necessitats dels usuaris, siguin aficionats, amateurs semi-professionals o professionals de la bicicleta. Entre elles, Sant Feliu de Guíxols ha de disposar d’una xarxa viària local asfaltada en bones condicions i amb una baixa densitat de trànsit, tenir previstos procediments d’actuació en cas d’accident durant la pràctica esportiva i tenir una pàgina web que informi del fet de ser una destinació especialitzada en cicloturisme.
Alhora, ha de disposar d’un nombre mínim de rutes idònies per a la pràctica de ciclisme en carretera. Cinc rutes de més de 60 km.
Ha de disposar d’allotjaments per a ciclistes: un mínim de tres, i que hi hagi empreses de bicicletes que ofereixin el servei complet de venda, lloguer i reparació de bicicletes i altres equipaments necessaris per a la pràctica del ciclisme.
Pel que fa als hotels, aquests han de seguir, també, un seguit de requisits espcífics. Entre altres: disposar d’un espai segur i en bones condicions per deixar 40 bicicletes. En el cas d’hotels amb menys de cent places, l’espai haurà de tenir una capacitat mínima per a 20 bicicletes. Han de disposar d’un espai amb una taula o banc de taller per tal que el ciclista pugui fer reparacions bàsiques, equipat amb les eines més habituals. També s’ha de tenir un espai per a la neteja de bicicletes, venda de productes energètics, possibilitat d’articles de recanvi i de lloguer de bicicletes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.