Sant Feliu retira uns contenidors soterrats pel mal ús que se´n feia

Sant Feliu retira uns contenidors soterrats pel mal ús que se´n feia

 

sant-feliu

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va iniciar dijous d’aquesta setmana la retirada de la bateria de contenidors soterrats de la placeta de Sant Joan que estaven fora d’ús des del passat mes de juny. Malgrat que estaven inutilitzats des d’aleshores, hi havia veïns que encara hi seguien deixant les seves escombraries, ja fos de caràcter particular o d’alguns dels comerços que hi ha a la zona. El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs (Tots per Sant Feliu), ha explicat que un cop la bateria ja no hi sigui es taparà el forat i es farà la plaça a un sol nivell. Per cobrir la demanda de contenidors, l’Ajuntament ha duplicat la bateria de contenidors que hi ha a uns 50 metres, a la carretera de Girona.

Saballs ha explicat que l’equip de govern ja va prendre la decisió de clausurar aquests contenidors soterrats als pocs dies d’entrar a l’Ajuntament. El motiu fou l’actitud incívica d’alguns dels usuaris, que en feien un mal ús. Per exemple, ha concretat el regidor, aquests contenidors estaven destinats als particulars de l’entorn, no obstant això, hi havia comerços o establiments de restauració que també hi dipositaven les seves bosses d’escombraries, cosa que obstruïa les obertures, la qual cosa provocava que bosses d’escombraries s’amunteguessin al costat, a l’exterior, un fet que generava “una pèssima imatge turística i comercial” i males olors, va afegir Saballs. Un altre problema afegit -i no per l’ús dels contenidors- era que en ocasions la bateria no es podia descarregar perquè hi havia vehicles mal estacionats que ho impedien.

Impossibilitat de canvi

Davant d’aquesta situació, doncs, el govern va segellar els contenidors, cosa que no va evitar que hi hagués gent que seguia dipositant-hi les seves escombraries, però a fora. Així, davant la impossibilitat de l’Ajuntament per eradicar el costum d’alguns de llençar les escombraries en ple carrer, com ha reconegut Saballs, el govern va decidir eliminar aquests contenidors, cosa que es produirà definitivament en els pròxims dies.

Un cop retirats els contenidors, la intenció manifestada per Saballs és recuperar part de la inversió que s’hi va fer, de manera que s’emmagtzemaran i es buscarà un comprador. El regidor d’Urbanisme va explicar que hi ha empreses que es dediquen a comprar aquests contenidors ja usats i els venen de segona mà a altres ajuntaments.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.