Stella Maris II s’esfonsa al port de Sant Feliu de Guíxols

Stella Maris II s’esfonsa al port de Sant Feliu de Guíxols

L´enfonsament d´una barca al port de Sant Feliu de Guíxols poc abans de les set de la tarda d´ahir diumenge va provocar una fuita de gasoil que va haver de ser continguda amb la instal·lació de tres barreres de seguretat.

El vaixell, conegut com a Stella Maris II, era una embarcació dedicada a l´observació del fons marítim d´oci. La nau tenia 17 metres d´eslora per sis d´ample i, tot segons els testimonis presencials, va xocar amb una roca quan feia maniobres per entrar al port. Segons va confirmar un portaveu de Protecció Civil, l´embarcació es va enfonsar completament després de la topada.
Totes les persones que anaven a bord -quatre passatgers i tres de tripulació- van poder sortir del vaixell i no es va registrar cap ferit. Després d´evacuar tots els qui hi anaven a bord, la barca va poder ser remolcada fins a la dàrsena del port de Sant Feliu de Guíxols.
Davant la situació i el vessament de gasoil que es va produir, es va activar la prealerta del pla de Contaminació Marina (Camcat).Els serveis d´emergència van col·locar tres xarxes de contenció per impedir que la taca de gasoil s´expandís més, i s´esperarà fins avui dilluns per intentar reflotar l´embarcació.
Van treballar en l´incident, durant tot el vespre, diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, Mossos d´Esquadra, Ports de la Generalitat, Policia Local i Protecció Civil.
La incidència es va definir com una “emergència de caràcter tècnic”, segons les paraules de Marc Omedes, portaveu de la Direcció General de Protecció Civil.

Els Mossos d´Esquadra investiguen ara com podrien haver ocorregut els fets, ja que les versions que van donar els quatre passatgers que anaven a bord, per una banda, i les tres persones de tripulació, per una altra, presentaven algunes divergències. La investigació comptarà també amb la gravació dels fets d´un Policia Nacional que passejava pel port i ho va enregistrar tot.
Aquest és el segon enfonsament al port de Sant Feliu aquest estiu després que el 7 d´agost un vaixell pesquer també xoqués contra una roca. (tribunaganxona.cat)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.