Aliança per rellançar el port de Sant Feliu de Guíxols

Aliança per rellançar el port de Sant Feliu de Guíxols
Panoràmica del port ganxó, amb la zona de varada complementària per a petites embarcacions en primer terme Foto: E.A.

El govern local, agents econòmics i la Generalitat acordaran la llista de prioritats abans de final d’any per fer un pla “realista” al 2012. Aposten per trobar sinergies amb la resta de ports de la Costa Brava central.

La Generalitat i el govern de Sant Feliu de Guíxols han acordat posar fil a l’agulla per enllestir el pla especial del port ganxó durant el primer semestre de l’any vinent. Un cop descartats projectes com el del centre Cousteau, l’alcalde, Joan Alfons Albó, és partidari de fomentar l’activitat nàutica i esportiva del recinte, “un segment turístic que no ha davallat gaire durant la crisi, que mou diners” i que encaixa amb l’oferta especialitzada en la qualitat que el municipi dissenya al voltant del futur museu de la Fundació Thyssen.

Tant l’Ajuntament com la Generalitat són conscients que les restriccions pressupostàries faran difícil emprendre grans inversions a curt termini, però per aquest mateix motiu han decidit tirar endavant, per ara, el planejament i disposar del full de ruta quan la conjuntura econòmica sigui més favorable. Fins i tot, el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, creu que “es podrien començar a fer algunes obres senzilles en el segon semestre de 2012” per potenciar el caràcter nàutic de la infraestructura.

Treball en xarxa

Font va escoltar amb interès les propostes que van llançar els altres interlocutors que van participar en la reunió, com els presidents de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Sant Feliu, Joan Puig, i del Club Nàutic Port d’Aro, Tomás Fanjul, per mirar de trobar encaixos i complementarietats entre els dos grans ports –Palamós i Sant Feliu– i les marines de la Costa Brava central, que podrien beneficiar-se de la millora de serveis de les instal·lacions portuàries.

Per Font, les “sinergies” poden facilitar l’impuls de les obres i la recerca de concessionaris. I és en aquest sentit que l’alcalde ganxó vol fer valer l’atractiu de l’esplanada portuària on els últims anys s’han fet actuacions del Festival de la Porta Ferrada i altres peces complementàries per instal·lar-hi una àrea tècnica per al manteniment de les embarcacions i fins i tot una marina seca –un magatzem d’embarcacions per als mesos que no hi estan amarrades– que rendibilitzaria, alhora, les obres de modernització de l’escar per avarar les embarcacions. Tot plegat, permetria desenvolupar l’escola de formació professional de mecànica nàutica.

Atreure més iots

A més de guanyar espai per a nous amarradors, una opció que veurien bé però que tampoc amoïna el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, la modernització del port el faria més competitiu per a l’arribada de iots i embarcacions de pas, un negoci a l’alça que aquesta temporada ja ha crescut d’un 20%. La reforma de l’àmbit portuari també haurà de servir, segons afegia l’alcalde, per millorar-ne la integració amb la ciutat. Entre les idees, hi ha estendre el passeig marítim pel recinte, fer arribar el carril bici al turó del Fortim i al Museu del Carrilet i potenciar-hi l’oferta d’establiments de lleure. (elPunt.cat)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.