L´Espai Thyssen allargarà la temporada i creixerà al monestir

L´Espai Thyssen allargarà la temporada i creixerà al monestir

 

lespai-thyssen

Segons Informa Diari De Girona L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols tanca aquest diumenge l’exposició temporal que ha acollit des del passat 12 de juliol, Barcelona-Paris-New York. D’Urgell a O’Keeffe. Col·lecció Carmen Thyssen. La propera mostra pictòrica que acolli el Palau de l’Abat durant tres mesos ja serà l’any que ve. La intenció de l’Ajuntament de Sant Feliu, de Carmen Thyssen-Bornemisza i de la seva Fundació és fer créixer aquesta exposició temporal, de manera que les parts estan negociant allargar la temporada dels actuals tres mesos als vuit. Paral·lelament, aquesta ampliació temporal anirà acompanyada d’una de física, que serà l’adequació del monestir perquè també allotgi part de les futures exposicions. L’Espai Thyssen va obrir el 2012 i des d’aleshores hi han passat 121.00o visitants.
La regidora del Projecte Thyssen, Sílvia Romero (TSF), ha concretat que aquest impuls a l’Espai Thyssen encara es troba en una fase inicial però que treballen perquè en dos o tres anys pugui ser una realitat. En tot cas, apunta cap a un pas de llarg abast perquè en el futur es concreti un Museu Thyssen amb una exposició permament. La incorporació del monestir també marca aquest camí atès que és l’indret on l’actual govern aposta per desenvolupar l’equipament.
El Thyssen “és un projecte estratègic per la ciutat”, ha recordat Romero, que ha afegit que “tenim consolidades les exposicions temporals, però la ciutat té ambició i hi ha predisposició de la baronessa per fer aportar a la ciutat”, motiu pel qual “volem fer un pas més i intentem arribar a una entesa real i possible” per allargar la temporada i ampliar l’espai. Així, durant aquest estiu l’Ajuntament, la baronessa Thyssen i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s’han trobat per tractar-ho, ha revelat Romero.
Segons la regidora, el primer punt que s’ha de tancar és acordar el conveni per les obres pictòriques que podrien anar a Sant Feliu; i, en segon lloc, adequar el monestir -“hem de saber quanta obra tindrem per després mirar l’espai que requereix”-. Per aquesta darrera actuació, s’està redactant un estudi previ que mostri les disponibilitats que ofereix el monestir i, llavors, redactar el projecte de construcció en què es determinaria, per exemple, la climatització de l’espai, els accessos i la seguretat. Amb tot, Romero aposta per mantenir l’actual sistema de mostra: “El potencial del Thyssen a Sant Feliu és que a través de l’exposició, de les obres, s’articula un relat; i això no ho volem perdre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.