Sant Feliu de Guíxols vol rebre els diners dels Anlló abans de vendre l´herència

Sant Feliu de Guíxols vol rebre els diners dels Anlló abans de vendre l´herència

 

sant-feliu

Segons Informa Dari De Girona L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas (Tots per Sant Feliu), va anunciar ahir que l’Ajuntament demanarà de manera excepcional a la Generalitat que li doni els diners que li pertoquen de les finques venudes de l’herència dels germans Anlló -la Generalitat no liquida herències fins que s’han venut totes les propietats. Motas va concretar que faran la petició un cop s’hagi subhastat l’hotel Panorama, si bé sembla que encara tardarà una mica perquè es dugui a terme aquesta operació. El batlle va concretar que actualment la Generalitat ha venut propietats dels germans Anlló per valor de 3,2 milions d’euros, la meitat dels quals s’han de destinar a despeses de manteniment i pagament d’impostos, de manera que l’altra meitat seria la que percebria la ciutat, la qual ha de destinar a projectes assistencials o culturals. En aquest sentit, la prioritat del govern és que aquest import es destini a l’Asil Surís, si bé també podria repertir-se amb el projecte del Museu Thyssen en el Monestir, la ubicació que l’Ajuntament treballa després de desestimar l’antiga fàbrica Serra per un cost inassumible.

Ahir, Motas va valorar els primers 100 dies de govern municipal amb els seus socis: el republicà Jordi Vilà i el socialista Josep Melcior Muñoz. Motas va exposar que “som un govern que des del primer dia ens hem arremangat i hem treballat de valent; hem començat treballant fort perquè no ens fa por la feina; un govern de dotze persones pencaires amb esperit de servei als ciutadans de Sant Feliu de Guíxols”.
Pel que fa a la subhasta del Panorama, Motas va concretar que la Generalitat ha aconseguit ja desencallar un dels dos embargaments que pesen sobre una finca que forma part de les instal·lacions de l’hotel, però que al Registre de la Propietat de Sant Feliu consta a nom de dos particulars, i no de la Generalitat. Així, encara queda aixecar l’altre embargament (és de l’Agència Tributària) i canviar la propietat de nom. El març de l’any passat, la previsió de la Generalitat per arreglar aquest assumpte era de sis mesos; un any i mig ?després, però, encara s’ha de resoldre.

Pel que fa al govern, Vilà va indicar que “la prova d’aquesta coalició s’està superant amb nota: la veiem amb solidesa, per l’excel·lent relació humana que hem establert, i també per la comoditat que tenim a l’hora de treballar amb els companys de diferents formacions”. Per la seva banda el portaveu del PSC va indicar que des del seu partit es valora l’experiència dels cent dies i el govern actual com a “molt positiva” i va posar l’accent en l’acció de l’Ajuntament en dos àmbits fonamentals: “Els nostres objectius són rellançar econòmicament la ciutat i ajudar a superar la situació de crisi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.