L´exvicealcalde de Sant Feliu no ha de tornar els diners del sou

L´exvicealcalde de Sant Feliu no ha de tornar els diners del sou

 

lexvicealcalde-sant

Segons Informa Diari De Girona L’exvicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó, no haurà de retornar a l’Ajuntament els sous que va cobrar entre el juliol de 2011 i el juny de 2012. Malgrat que el jutjat contenciós administratiu número dos de Girona va anul·lar les ordres de pagament perquè el sou -3.072 euros bruts al mes- estava vinculat al càrrec de vicealcalde i llavors encara no era vigent i, en segon lloc, perquè no s’havia donat publicat a l’acord de les retribucions, considera que no ha de tornar el que va cobrar -uns 40.000 euros- perquè aleshores ja se li havia assignat el càrrec de primer tinent d’alcalde i, per tant, hauria de rebre el mateix salari. Aquesta és la primera resolució judicial positiva per a Pere Albó en aquest cas. Albó, ara regidor a l’oposició, insisteix a criticar el grup municipal de Tots per Sant Feliu -els denunciants- perquè “ha estat mentint i jugant a la confusió, com si hi hagués hagut una actuació deshonesta”. El regidor de Tots per Sant Feliu i un dels denunciants, Josep Saballs, ha anunciat que recorreran -malgrat que la interlocutòria diu que no es pot- perquè sostenen que Albó ha de retornar els diners del sou i cobrar el que li pertoqués per assistències.

Ja fa quatre anys que va arrencar aquest cas. Aleshores, Pere Albó era vicealcalde de la ciutat i representava el PSC, mentre que Tots per Sant Feliu era a l’oposició. Ara, quan arriba aquesta resolució judicial que comença a enfocar la fi del procés, els papers estan intercanviats: Tots per Sant Feliu és al govern i Carles Motas n’és l’alcalde; mentre que Albó està a l’oposició com a regidor de MES.

També ha canviat el contenciós administratiu número dos de Girona: la jutgessa que va anul·lar els pagaments ha deixat pas a un magistrat, el qual ha dictat aquesta darrera interlocutòria, del passat 1 de setembre, amb motiu del recurs que va presentar Tots per Sant Feliu contra el decret del 8 del juliol de 2013. Aquest document reconeix el dret de Pere Albó a percebre les citades retribucions ja que ja havia estat nomenat primer tinent d’alcalde i, per tant, havia de cobrar igualment. Segons recull la interlocutòria, un informe d’Intervenció de l’Ajuntament estableix que es tracta d’una compensació.

El jutge admet que Albó “no podia percebre cap retribució en concepte de vicealcalde (…) perquè ni es va publicar l’acord ni el Sr. Albó ostentava el càrrec”. No obstant això, afirma que l’exsocialista “sí podia percebre aquelles retribucions recollides en la modificació del contingut de la base d’execució número 25 del pressupost per a l’exercici 2011 perquè tenia el càrrec de primer tinent d’alcalde des del dia 16 de juny de 2011”. Aquesta modificació convalida el càrrec de vicealcalde amb el de primer tinent d’alcalde.

Pere Albó ha celebrat la resolució judicial i ha afirmat que “després de tot aquest viacrucis, l’únic que ha de tornar els diners són els regidors de Tots per Sant Feliu -han de pagar les costes d’aquest recurs-” i acusa el partit que va denunciar que “van fer gastar molts diners a la ciutat -la defensa judicial en aquest cas- per interessos polítics”. També ha recordat que el juny de 2012 va renunciar al sou per demostrar que “no era un pacte -el de CiU i el PSC- per diners” com deia TSF, al qual també ha retret que critiquessin la figura de vicealcalde quan ells han creat dues subalcaldies per al PSC i Esquerra, els socis del govern actual. Saballs ha respost que TSF pagarà les costes, com ha pagat tot el procés, “a diferència d’Albó”; i que l’ara regidor de MES no ha guanyat perquè hi ha dos sentències que diuen que no hauria d’haver cobrat res.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.