L’Agglotap i l’asil Surís, dos plans per relligar Sant Feliu

L’Agglotap i l’asil Surís, dos plans per relligar Sant Feliu

 

http://www.elpunt.cat
http://www.elpunt.cat

 

Segons Informa El Punt Avui El nou govern de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu, ERC i el PSC) ha prosseguit amb el canvi d’ordenació urbanística de les illes ocupades per l’antiga fàbrica Agglotap, engegat per l’anterior executiu de CiU i els socialistes. I la intenció és que el desenvolupament de la futura zona d’equipaments i espais lliures avanci en paral·lel a la reforma de l’asil Surís amb què TSF va concórrer en la passada campanya electoral.

L’alcalde de la formació política guixolenca, Carles Motas, va explicar ahir que són “dues peces independents” però que les faran encaixar perquè totes dues conflueixen a l’entorn de la plaça Alabric, al centre del nucli urbà de Sant Feliu. “Al setembre encarregarem l’assessorament arquitectònic per a la redacció del pla director del monestir”, va avançar Motas. És un projecte tan ambiciós com costós –estimat en uns nou milions d’euros– que el grup plantejava abordar per fases al llarg d’aquest mandat i que es podria allargar ben bé sis anys.

Actualment, la plaça Alabric és una esplanada asfaltada destinada exclusivament a l’aparcament gratuït en superfície, una necessitat per als residents als carrers adjacents del barri del Puig i blocs propers sense pàrquings subterranis. El projecte de l’asil preveia crear noves places als vials, a més de zones verdes, però el pas de part de l’espai d’Agglotap a titularitat municipal ha permès habilitar un aparcament complementari que també ha contribuït a satisfer la demanda dels veïns de la zona.

Debat pels equipaments

TSF planejava construir un nou edifici més modern per a l’asil i alliberar les dependències històriques per reconvertir-les en un centre cívic amb espais aptes per albergar-hi un hotel d’entitats. El nou planejament de l’Agglotap, al marge de 1.100 metres quadrats d’espais lliures, 1.000 més per a vials i 1.456 de sòl edificable –habitatges plurifamiliars i locals comercials–, preveu una superfície d’uns 2.000 metres quadrats per a nous equipaments, de manera que el tinent d’alcalde de Territori, Josep Saballs, avança que el centre cívic i l’hotel d’entitats podrien ocupar espais independents, i fins i tot pensen en nous usos. La distribució final s’acabarà de decidir a mesura que avanci el mandat. D’acord amb el conveni urbanístic entre l’Ajuntament i la propietat de les finques d’Agglotap la cessió es farà com a molt tard el 30 d’octubre d’aquest any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.