La Taula pel Dret a l’Habitatge passa revista al mandat

La Taula pel Dret a l’Habitatge passa revista al mandat

 

DMAH
DMAH

 

Les institucions i entitats que conformen la Taula pel Dret a l’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols van fer balanç de la seva activitat en la darrera reunió, un cop acabat el mandat municipal durant el qual va ser creada per acord de Ple. En la reunió es va considerar positiu haver donat visibilitat a la problemàtica de l’habitatge, en haver posat en coneixements de tots les accions de cadascun dels membres per tal de buscar la coordinació entre ells i l’acció concreta en relació a determinades situacions puntuals. D’altra banda, va subratllar negativament la lentitud de l’administració per donar resposta adequada i a temps raonable a les necessitats més urgents. I, en concret, al fet que el pressupost per rehabilitar les tres cases del CEIP Baldiri Reixach segueixi a hores d’ara bloquejat i que el nostre municipi no disposi d’una borsa de lloguer social per a les famílies més durament colpejades per la crisi.

En aquesta reunió també es va valorar la iniciativa legislativa de la Generalitat de Catalunya per la qual els ajuntaments gaudeixen d’un dret de tempteig i retracte sobre habitatges d’entitats bancàries provinents d’execucions hipotecàries abans aquestes no els venguin a fons d’inversió. La Taula es va pronunciar en contra d’aquesta mesura constatant que els preus als que s’ofereixen difícilment permeten l’ús del dret per part dels ajuntaments i que, en definitiva, es manté una actitud especulativa per part de les entitats financeres que han estat rescatades amb diners públics i que ara pretenen fer benefici de nou amb diners públics. La Taula voldria que un percentatge dels pisos buits d’entitats bancàries rescatades amb diners públics fos destinat directament a lloguer social.

Altres iniciatives legislatives, com el Decret-Llei per impedir la interrupció dels subministraments energètics a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica, han esdevingut poc operatives per gestionar eficaçment les problemàtiques reals i quotidianes del nostre entorn.

Finalment, i com a conclusió d’aquest període, tots els membres van coincidir en la importància de cara als propers anys de mantenir la Taula i, si és possible, enfortir-la amb una major capacitat d’actuació.

La Taula actualment la conformen el Síndic de Greuges Municipal, les àrees d’Habitatge, Serveis Socials i Consum de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, i les entitats Càritas i Creu Roja Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.