Joan Alfons Albó (CDC) ‘posa deures’ al nou govern guixolenc

Joan Alfons Albó (CDC) ‘posa deures’ al nou govern guixolenc

 

alfons

El fins fa dues setmanes alcalde de Sant Feliu de Guíxols, el convergent Joan Alfons Albó, ha adreçat una carta oberta al nou govern municipal de TSF, ERC i el PSC en què demana al grup encapçalat pel seu successor, Carles Motas, que completi diversos projectes inacabats a final de mandat. Els dos primers punts de la llista de deures fan referència a la creació de més places d’aparcament, tant al nucli antic –on parla de diversos “estudis” previs a punt– com en el cas d’altres solars i zones que es podran fer servir en virtut de diversos convenis amb els propietaris privats, a través de la condonació del tribut de l’IBI o pagaments de lloguers.

La missiva d’Albó, malgrat les tibantors viscudes en l’últim mandat amb TSF, manté el to constructiu de la intervenció del cap de llista de CiU en el ple d’investidura de Motas. No hi ha cap crítica, cosa que d’altra banda entra dins de la normalitat dels 100 dies de gràcia als nous governs, però centra el discurs també en altres qüestions o accions que estaven embastades, com ara el control de les obres de la piscina del nou hotel de l’Alàbriga –en zona de servitud de Costes– i el pas de vianants sota la carretera, o l’ampliació de la via ferrada de la cala del Molí, amb el tram inicial adaptat per a minusvàlids.

Albó també esmenta l’Estació Nàutica, que es va posar en marxa l’any passat i que el nou executiu vol analitzar aquesta temporada d’estiu; preparar les bases per al nou contracte de recollida de residus i neteja urbana –“per evitar que s’hagi de prorrogar una concessió que és evident que no dóna un servei correcte”–, i iniciar la reurbanització del carrer de Sant Martirià.

Pel que fa a les exposicions de l’espai Carmen Thyssen, l’exalcalde demana “materialitzar el compromís ferm” d’una segona mostra anual. A priori, com que la nova exposició es presentarà abans del 12 de juliol –dia en què obrirà al públic–, pot ser un dels primers temes que desencalli el nou tripartit local. Motas, que ahir es va reunir amb CiU, Guíxols des del carrer i la CUP per explicar-los el cartipàs, vol aprovar les noves delegacions en un ple extraordinari la setmana vinent i el pressupost al llarg del mes de juliol, per començar a treballar amb els comptes clars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.