Motas retornarà a l’alcaldia guixolenca amb ERC i el PSC

Motas retornarà a l’alcaldia guixolenca amb ERC i el PSC

 

Sant Feliu de Guíxols. El cap de llista de TSF, alcaldable exalcalde i candidat a alcalde, Carles Motas, al passeig del Mar. Tots per Sant Feliu
Sant Feliu de Guíxols. El cap de llista de TSF, alcaldable exalcalde i candidat a alcalde, Carles Motas, al passeig del Mar. Tots per Sant Feliu

Segons Informa El Punt Avui Tots per Sant Feliu (TSF), ERC i el PSC van anunciar ahir al vespre un acord tripartit per investir demà passat el cap de llista de la formació local, Carles Motas, alcalde guixolenc. Per a l’alcaldable de TSF, el pacte suposarà l’oportunitat de retornar a l’alcaldia que ja va ocupar entre el 2010 i el maig del 2011, quan Joan Alfons Albó (CiU) i l’aleshores cap de llista socialista, Pere Albó, van signar un pacte sociovergent que els ha permès governar durant l’últim mandat.

Aleshores, CiU va aconseguir un edil més que TSF. Però la distància de vots es va reduir el 24-M i l’empat a 6 edils entre la federació i el partit local els forçava a disputar-se els suports d’ERC i el PSC. Les quatre actes que el recompte de vots va atorgar a ERC inicialment podien aplanar la majoria absoluta del costat de CiU i Pere Albó (MES), però la junta electoral va validar dos vots favorables a la CUP que van permetre a aquesta formació l’entrada al consistori i va deixar ERC amb tres edils, els mateixos que el nou PSC de Josep Melcior Muñoz.

La nova aritmètica, feia que CiU –sense suports de Guíxols des del Carrer ni la CUP– s’hagués d’entendre amb ERC i el PSC, però els socialistes apostaven per un canvi a l’alcaldia i ERC, que ja havia treballat a l’oposició amb TSF, s’ha decantat per l’acord alternatiu amb majoria estable.

En espera que demà els tres caps de llista donin detalls del pacte i el repartiment d’àrees de govern, Motas avançava ahir que els tres socis tenen “moltes ganes de començar a treballar” i destacava el fet que “en les negociacions tothom ha posat les seves cartes sobre la taula i s’ha parlat de projecte de ciutat, però no s’ha caigut en el regateig de regidories ni càrrecs”. Les diferències sobre el model nacional d’ERC i el PSC, que han pesat en la negociació, quedaran reflectides en l’acord programàtic i tots els edils tindran llibertat de vot en qüestions de país.

CiU qüestiona el pes de l’acord nacional

El 25-M, la gran pregunta sobre les possibilitats de pactes entre CiU i ERC era si tindrien en compte l’entesa entre forces partidàries del procés. Però el cap de llista de CiU, Joan Alfons Albó, ja feia dies que palesava el seu escepticisme. En la decisió d’ERC a Sant Feliu han pesat els acords sociovergents a Palafrugell, Platja d’Aro i Calonge –tot i l’excepció de Palamós–. Pere Albó (MES) lamentava ahir que els republicans hagin “pactat contra el guanyador real [CiU] i un dels guanyadors morals [ells mateixos]”. I, després d’anunciar que farà oposició al nou govern, criticava que “el PSC ha vist l’oportunitat perfecta per treure CiU de l’alcaldia i, de passada, enviar MES a l’oposició”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.