Augmenten les sostraccions d’electrodomèstics dels abocadors municipals

Augmenten les sostraccions d’electrodomèstics dels abocadors municipals
Electrodomèstics dels abocadors municipals

Segons el Seprona, aquesta pràctica és il legal i nociva per al medi ambient, i s’ha convertit en el “modus vivendi” d’algunes persones.

Les tres patrulles que el Seprona té repartides per la província de Girona, a Sant Feliu de Guíxols, Figueres i Puigcerdà, han interposat entre gener i agost un total de 185 denúncies per infraccions de tota mena, però pràcticament la meitat d’elles han estat per la sostracció de material ‘deixalleries’ i de punts de recollida de residus.

Els robatoris es cometen en aquests punts, que solen estar mal protegits, perquè només guarden aquest tipus de materials en contenidors a l’espera que les empreses especialitzades en la seva destrucció els recullin, que solen estar mal protegits.

El cap de l’equip del Seprona a Girona, Miguel Pelegrina, ha explicat que els lladres són majoritàriament estrangers, de la zona del Baix Empordà, que han fet d’aquesta activitat il.lícita una forma d’obtenir ingressos.

“Hi ha molts estrangers que han fet un treball d’això, assalten les deixalleries i es porten els residus i després els donen una altra utilitat, o els reparen i els tornen a vendre, o els desballesten i els venen per peces, com a motors, coure , etc “, ha explicat Pelegrina.

A més de perjudicar les empreses especialitzades en la destrucció de residus, que perden volum de material, aquestes sostraccions també provoquen una contaminació atmosfèrica ja que en manipular sense coneixements específics, es poden s’alliberen els gasos i els fluids que contenen els electrodomèstics, com les neveres , i molts d’ells són tòxics. EFE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.