Trobada morta una cria de catxalot a Sant Feliu de Guíxols

Trobada morta una cria de catxalot a Sant Feliu de Guíxols

Uns banyistes van donar l’avís diumenge passat: a la platja de Canyet, a Sant Feliu de Guíxols, hi havia un cadàver d’una cria de catxalot encallat entre unes roques. El petit cetaci, que pesava al voltant d’uns 200 quilograms, mostrava signes de portar molt de temps mort. “Feia olor de podrit i havia estat devorat per altres animals”, va explicar un treballador de la Creu Roja que va col.laborar en les tasques de trasllat de l’animal.

La cria va romandre en el mateix lloc fins a les onze del matí d’ahir dilluns, ja que els cossos d’emergència es trobaven bastant enfeinats al port de la localitat, on un vaixell pesquer s’havia enfonsat i posava en perill la zona pel risc d’acabar abocant els més de 2.000 litres de fuel que portava en el seu dipòsit.

Després desplaçar-se a la zona, els efectius remolcar el cadàver des de la platja on va ser trobat fins a l’extrem dret de la platja gran de Sant Feliu de Guíxols, a l’altura de Palm Beach.

En poc més de mitja hora, l’animal, que va ser empaquetat en una bossa, va ser hissat per mitjà d’una grua que el va acabar carregant en un camió municipal i el va traslladar fins a un abocador per a ser destruït. Els tècnics municipals van assegurar desconèixer les circumstàncies per les quals l’animal va poder morir i aparèixer encallat entre les roques properes a una de les platges de la localitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.