VIA LLIURE ALS TERRENYS DE L’INSTITUT

VIA LLIURE ALS TERRENYS DE L’INSTITUT

 

 

IESWEB

Segons Informa Radio Sant Feliu L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar per unanimitat en el darrer ple, la modificació del POUM necessària per donar la qualificació urbanística adequada a un terrenys on construir l’Institut que substitueixi el Sant Elm. Com ja havia avançat la nostra emissora el mes de febrer, es tracta d’uns terrenys de 16252m2 a tocar de la ronda de Ponent que en aquests moments són zona verda i que s’han considerat els més aptes per aquesta finalitat tant per la seva dimensió, com per l’accessibilitat, com per la qualitat de l’entorn (assolellat, amb bones vistes, envoltat de bosc,…).
La construcció d’un nou centre estat una llarga reivindicació, ja que l’Ins Sant Elm, que enguany celebra el seu cinquantè aniversari, presenta problemes de capacitat i d’adequació de les instal.lacions que limiten enormement les seves possibilitat de renovació de l’oferta educativa. Amb els nous terrenys, que són propietat d’INCASOL, l’Ajuntament considera que s’obre el camí no tan sols d’aconseguir un equipament modern i de qualitat, sinó també de fer un nou impuls a la formació de la ciutat.
La modificació també contempla la transformació d’una zona actualment qualificada d’equipaments, entre el camp de futbol i la carretera de Tossa, en zona verda. Es tracta d’una condició legal necessària però que a la vegada destina aquests terrenys –que són forestal, amb un fort pendent i de valor paisatgístic- a una finalitat molt més adequada.
Aquest és un pas més cap a la construcció del nou institut. L’Ajuntament -d’acord amb INCASOL i el Departament d’Ensenyament- també està fent els passos necessaris per a la cessió dels terrenys així com per a la redacció del projecte, que es va comprometre a assumir-ne el cost per tal d’accelerar el procés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.