Ports projecta la protecció de l´escullera del port de Sant Feliu

Ports projecta la protecció de l´escullera del port de Sant Feliu

 

XGR021BE002184642.jpg

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha donat el vistiplau al projecte de Ports de la Generalitat que ha de protegir la part inicial de l’escullera del port, entre Cala Jonca i el primer caixó de formigó (aquests elements, coneguts com bassa esmorteïdora, serveixen de defensa de la resta de l’espigó), dels temporals de migjorn i llevant. Aquest tram ja ha patit certs danys com a conseqüència de la mala mar. La solució final és fer una berma adossada a l’escullera i que no en supera la coronació, de manera que no impedeix la visió del mar als vianants, va explicar l’alcalde Joan Alfons Albó, que va afegir que el cost de l’obra és de l’entorn de 800.000 euros, inversió que ha de fer Ports.
El batlle va insistir en la singularitat del port ganxó, que consisteix en la possibilitat dels passejants de veure el mar, un atractiu que l’Ajuntament volia que es garantís. Per protegir la secció inicial de l’espigó, es va descartar seguir amb la solució dels caixons de formigó que sobresurten una mica -com es pot veure a la imatge- perquè el fons marí en aquest tram és irregular. Abans de la solució definitiva, es va plantejar fer un braç de formigó de Cala Jonca al primer caixó.
Aquesta opció, va concretar el batlle, es va desestimar perquè presentava tres inconvenients: per un costat, el mur podria evitar el desguàs de l’aigua que s’acumulés entre l’escullera i el mur i els caixons en cas de temporal, cosa que podria provocar que les onades superessin l’espigó; en segon lloc, entre el mur i l’escullera hi desguassa la riera de Tueda, de manera que en cas de pluja i temporal podria haver-hi inundacions perquè l’aigua no arribaria al mar; i finalment, perquè no hi ha protecció de la base de l’escullera.
La solució acordada, va afegit el Joan Alfons Albó, garanteix la protecció real d’aquest tram de l’escullera, alhora que no es modificia el desguàs, ni la bassa esmorteïdora ni la riera de Tueda. A més, es millora el pas dels vianants a tocar de l’espatller ja que s’hi farà un bota-ones que, a més, tindrà forma de seient perquè hi puguin seure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.