L´alcalde Llensa és el rival a batre en uns comicis amb 8 llistes per a 13 regidors

Dos membres de CiU lideren dues candidatures noves, mentre que els socialistes inicien l’època post Herrero

8 candidatures per a 13 regidors

Segons Informa Diari De Girona. Malgrat les dures crítiques que ha rebut de l’oposició, el govern en minoria i les diferències internes, sobretot amb Jordi Oriol, l’alcalde Josep Llensa (CiU) ha sobreviscut els quatre anys de mandat i afronta una possible reelecció sent el rival a batre. En tot cas, es veu impossible que assoleixi la majoria absoluta amb la fragmentació de vot que hi haurà en aquests comicis, amb vuit llistes per a 13 regidors. També s’ha de tenir en compte que les tres candidatures noves estan liderades per una exsocialista (si bé independent), Sònia Pujol amb Guanyarem Santa Cristina des del carrer; i els actuals regidors de CiU Carme Soler (Avancem-MES) i Oriol (Junts per Santa Cristina). Igualment és una incògnita què passarà amb el PSC, amb un nou candidat, Narcís Palahí, que pren al relleu a l’històric Ricard Herrero. Amb aquest panorama, la incertesa de què passarà és total, si bé la victòria en nombre de vots per a Llensa es presenta com l’aposta més segura. Com també ho és que els únics socis que pot aconseguir el convergent són el PP i Avancem-MES, liderat per l’actual regidora de CiU Carme Soler. Vist el que s’ha vist aquest mandat, la resta ha d’apostar per un canvi d’alcalde. Una altra cosa és que siguin capaços de tancar un acord de govern.

L’alcalde i alcaldable convergent ha anat trampejant el mandat des de l’inici, amb un pacte amb el PP que igualment l’ha fet governar en minoria. Llensa ha tingut l’enemic tant a fora com a casa. Tant des de l’oposició com el propi CiU li han retret, sobretot, la manca de voluntat de consens quan es troba en minoria, cosa que ha provocat que el govern perdés votacions o que, abans de fer-ho, Llensa prengués la decisió de retirar-ho de l’ordre del dia. Un exemple clar d’estar en minoria i el govern dividit és l’aprovació del pla d’inversions per aquest any: finalment, l’oposició el va tombar, però Oriol es va abstenir i una altra regidora de CiU, Eva Claret, no es va presentar el ple (els dos formen part de la candidatura de Junts per Santa Cristina). D’altra banda, el soci de govern Sebastian Mateo (PP) també s’ha abstingut en alguna ocasió i ha mostrat discrepàncies amb Llensa. En les municipals, és de preveure que la formació d’Oriol esgarraparà algun vot a la de CiU.

Qui porta una tendència descendent és el PSC, que el 2003 va aconseguir 936 vots i el 2011, 536. Sí es manté, Palahí podrà estar satisfet. Guanyarem i Avancem-MES serien els seus rivals més directes, si bé la candidata d’aquest darrer partit és actual regidora de CiU. Quant a Guanyarem, és la candidatura d’esquerra alternativa que hauria d’abrigar els descontents amb la política que s’ha fet a tots els nivells els darrers anys. Emprenedors repeteix amb Julio Rico, que ha d’aspirar a ampliar els 160 vots de 2011; mentre que el Partit Popular confia de nou en Sebastian Mateo. ERC recupera Xavier Sala, que podria tenir la clau de govern o arriba a ser l’alternativa a CiU i a Josep Llensa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.