Llista de crítics amb Llensa d’UDC i CDC a Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui CiU, finalment, es presentarà a les municipals amb una llista formada per convergents i gent d’Unió, amb l’actual alcalde, Josep Llensa (CDC), com a cap de candidatura a Santa Cristina.

Però el pacte final entre els dos socis de federació no ha evitat que l’encara regidor i cap de llista inicial d’Unió al municipi, Jordi Oriol, registrés diumenge –davant la junta electoral de la Bisbal– la candidatura paral·lela de l’agrupació d’electors Junts per Santa Cristina, que obrirà l’edil i amb una altra regidora convergent al consistori, Eva Claret, com a número 3.jordi_oriol_i_radresa_14g

El segon de la candidatura serà Màrius Aliu, que en el passat havia anat a llistes d’ERC a Castell-Platja d’Aro, però Oriol admetia que hi haurà altres noms vinculats en el passat a les sigles de CiU, com per exemple l’exedil Xavier Quintana. Malgrat això, Oriol defensa que vol “continuar militant a Unió Democràtica”, en espera que tant l’executiva socialcristiana com la de CDC decideixin si cursen expedients d’expulsió contra tots aquells militants que competeixin electoralment contra una llista de CiU en qualsevol població. És el que passarà previsiblement a la Bisbal. “No pactaran amb Llensa” A Junts per Santa Cristina defensen que les diferències són estrictament locals, però tampoc  no s’amaguen que s’oposen frontalment a un projecte encapçalat per Llensa. “No pactarem en cap cas amb Llensa ni   li donarem suport en el supòsit que es presenti a la investidura per formar govern”, subratllava Oriol. No descartarien, però, arribar a una entesa amb un futur grup de CiU si Llensa es retirés. Tècnicament, Junts per Santa Cristina no concorrerà com a partit, sinó amb la fórmula d’agrupació local d’electors que han creat amb l’aval d’unes 150 firmes recollides en els darrers mesos. En necessitaven un centenar. Al principi l’alcaldable havia de ser la presidenta de l’associació veïnal de les Teules, Núria Soler, però es va retirar per discrepàncies amb un altre membre. Entre els objectius, però, Oriol sosté que volen un govern que pensi en els veïns de tots els nuclis –en un terme amb moltes urbanitzacions–, que busqui el consens i centrat en educació, serveis socials i promoció econòmica.

Pareta, de CiU al PP

Se sabia que cap dels edils actuals de CiU, a excepció de Llensa, repetiria amb la federació, però al final tots ells s’enfrontaran al projecte del seu actual cap de files. Soler anirà amb MES i la darrera novetat és que el regidor Joan Pareta ha acceptat l’oferta del popular Sebastián Mateo i anirà de 5 amb la candidatura del PP.

LA XIFRA

150
signatures
han avalat la creació de Junts per Santa Cristina, amb regidors de CiU competint contra Llensa.

Vila i Cañada confirmen el suport a Anglada com a candidata de la Bisbal

Els dos màxims responsables de CDC i d’Unió a les comarques gironines, Pere Vila i Joan Cañada, van donar suport ahir a la candidata de CiU a la Bisbal Núria Anglada, d’Unió, escenificant el tancament de la crisi a la seu de CDC a la Bisbal. Els dos dirigents van comparèixer ahir davant els mitjans en un acte de suport en què va destacar l’observació de Pere Vila respecte a la crisi: “No havíem vist aquesta situació que s’ha donat, si més no la teníem detectada. Sabíem que hi havia opinions diverses, però no amb la contundència vista a l’assemblea.” Anglada va fer balanç del mandat i va assenyalar que havia defugit “lluites estèrils que tenen només com a objectiu distreure”. Va recordar que CiU ha donat estabilitat als governs municipals dels últims vuit anys. “No perdrem ni un minut en conflictes que ens són aliens”, va subratllar.

Per Cañada, la federació és “una marca” que es presenta a “gairebé tots els municipis gironins”. “Això comporta l’esforç d’haver de fer prevaler els principis de la marca i superar situacions locals amb disparitat d’opinions”, hi va afegir. “Entenc que pot despertar interès, però nosaltres posem l’accent a superar les dificultats on es donen”, assegurava ahir. “CDC dóna ple suport a la Núria [Anglada], que està fent d’alcaldessa, i per molts anys”, va dir, per la seva banda, Pere Vila, que va afirmar que la prioritat “des de fa molts mesos” és que la candidatura la torni a encapçalar Anglada. Respecte a la decisió de militants de CDC que van anunciar que no anirien en una llista amb Anglada i Dilmé, Vila va dir que “s’havia gestionat internament”, i va manifestar que “és normal que hi hagi situacions no volgudes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.