UDC es planta contra Llensa per la llista a Santa Cristina

UDC es planta contra Llensa per la llista a Santa Cristina

 

Santa Cristina d'Aro

Segons Informa El Punt Avui La pugna soterrada entre l’alcaldable de CiU a Santa Cristina d’Aro, Josep Llensa, i la direcció d’Unió amenaça la presentació d’una candidatura conjunta de la federació de partits al municipi. Llensa va explicar ahir que té la llista tancada, però n’ha exclòs el president local d’UDC, Jordi Garcia, que havia d’ocupar el primer lloc dels socialcristians –el tercer– dins de la candidatura, després de la renúncia de Jordi Oriol a compartir un nou projecte polític amb l’alcalde.

En comptes de Garcia, l’alcaldable hi ha posat una nova militant d’UDC. Argumenta que ho fa perquè el president local “treballa a Barcelona i no es pot dedicar prou” a la política cristinenca. I també ha endarrerit el següent candidat fins al desè lloc, segons diu Llensa, perquè li va demanar ocupar un lloc que virtualment no obtingués acta per motius de compatibilitat amb la seva activitat professional.

El president local defensa que els estatuts de la federació deixen clar que un dels socis ha de respectar els noms proposats per l’altre dins de les candidatures conjuntes, i que per anar a les llistes cal tenir una antiguitat superior als sis mesos com a militant.

El responsable comarcal d’UDC, Xavier Dilmé, va admetre que si els dos noms d’UDC en la llista no són els acordats pels militants del partit caldrà continuar negociant perquè els socialcristians donin suport al tràmit del registre davant la junta electoral de la Bisbal. Llensa, per la seva part, diu que no pot alterar els primers llocs perquè és l’equip que ha triat i amb Garcia no compliria els requisits de paritat.

Misteriós nou partit registrat a la Bisbal

Compromís per la Bisbal (CxLB) és el nom d’un nou partit registrat a la capital baix-empordanesa dijous passat. Com a representant legal, a la presidència, les dades del Ministeri d’Interior hi fan constar el ceramista Joan Vila-Clara, membre de la darrera executiva comarcal de CDC. Però el més curiós del cas és que el número telefònic de contacte pertany al regidor i president local convergent, Xevi Font, que ahir va assegurar que no té res a veure amb el nou partit i el va desvincular de la crisi oberta amb UDC per la renúncia a formar part d’una llista encapçalada per l’actual alcaldessa, Núria Anglada, i amb presència de Dilmé. Precisament aquesta nit el vicesecretari general de CDC, Lluís Corominas, i el president gironí, Pere Vila, assistiran a l’assemblea local per mirar de tancar ferides.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.