L´Ajuntament de Sant Feliu pagarà part del nou institut

L´Ajuntament de Sant Feliu pagarà part del nou institut

 

MGR016BE002135130.jpg

Segons Informa Diari De Girona L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols assumirà el 100% del cost del projecte executiu del nou institut i negociarà amb el Departament d’Ensenyament quina aportació fa a l’obra, “a fons perdut”, ha concretat l’alcalde, Joan Alfons Albó (CiU). Una fórmula que, per exemple, ja s’aplica al municipi veí amb la nova escola de Castell d’Aro, on l’Ajuntament paga la meitat de l’obra. El batlle ha defensat que l’Ajuntament hi aporti diners “perquè sinó els altres municipis ens passen per davant”, i perquè la seva construcció podria demorar-se.
La regidora d’Ensenyament, Júlia Vendrell (ex-PSC), ha explicat que el nou institut ha de substituir el de Sant Elm, que ha quedat petit per al nombre d’alumnes que hi assisteixen. El centre educatiu es vol construir a la ronda de Ponent, davant d’una fàbrica de suro, en uns terrenys d’uns 17.000 metres quadrats. La parcel·la està qualificada actualment com a zona verda, de manera que està previst que en un ple proper s’aprovi la modificació del POUM per canviar-la a equipaments. Amb aquesta qualificació s’hi podrà fer l’institut. Aquest canvi de qualificació comportarà una altra modificació en una parcel·la que hi ha a sobre del camp de futbol, que passarà d’equipament a zona verda.
El terreny en què s’aixecarà l’institut pertany a l’Incasòl i l’Ajuntament l’haurà de comprar, si bé podria a ser un preu simbòlic. Quant a la finca de l’actual institut Sant Elm, l’Ajuntament podria vendre-la i destinar els diners que n’obtingués al nou centre d’educació secundària.
Vendrell també ha anunciat que Sant Feliu disposarà d’un nou cicle formatiu, aquest lligat al comerç, que s’uneix al de manteniment d’embarcacions. Els dos cicles formatius seran duals, és a dir, que comptaran amb més hores de pràctiques remunerades per als alumnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.