Pacte de govern entre CIU i PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Pacte de govern entre CIU i PSC a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Les eleccions municipals del passat dia 22 de maig de 2011 a Sant Feliu de Guíxols han dibuixat un context on cap força política disposa de la majoria necessària per poder governar, àdhuc en minoria. La suma de la representativitat que ostenten Convergència i Unió (CiU) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) suposa més del 53% dels vots emesos, fet que es reflecteix en un total de 12 regidors, un més del que seria majoria absoluta.

Donada aquesta situació sorgida de les urnes, i volent garantir la governabilitat de la Ciutat, els dos Grups Municipals, tot i les seves lògiques diferències, acorden establir una entesa basada en dos premisses bàsiques. La primera premissa és el  respecte a la llista més votada, pel que fa a determinar la Presidència de l’Alcaldia, però amb corresponsabilitat pel que fa en el resta de les tasques de govern. La segona premissa és la d’establir unes línies bàsiques de govern basades en les moltes coincidències programàtiques respecte amb les que cada grup va concorre a les eleccions.

L’entesa d’ambdós grups requereix un marc de transparència, així com establir una sèrie de premisses i objectius comuns que permetin la seva articulació com a equip de govern.

Pacte de govern 2011-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.