Els Mossos d’Esquadra han detingut veïns de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per robar coure.

Els Mossos d’Esquadra han detingut veïns de Sant Feliu de Guíxols i Platja d’Aro per robar coure.

Els Mossos d’Esquadra han detingut dinou persones per robar coure, metall d’obres i vies de tren a diferents punts de la província de Girona.

La policia catalana ha informat que les detencions es van produir entre els passats dies 17 i 24 de maig, i són fruit d’un dispositiu per prevenir furts d’aquest tipus.

La primera intervenció va tenir lloc el 17 de maig a Pals, on es va detenir a Mohamed O. ja Moha O., de 31 anys i 37 anys i veïns de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro, respectivament, per un presumpte robatori de ferralla.

En aquesta mateixa localitat de la Costa Brava es va aturar el 19 de maig a Abdeslam El G. i Mohamed El H., de 48 i 30 anys i veïns de Roses i Mataró, respectivament, acusats d’un robatori amb força en grau de temptativa.

En aquesta ocasió, els agents van rebre un avís que s’estava robant ferralla de l’abocador municipal. En arribar els agents al lloc, els presumptes lladres es van amagar en un contenidor, encara que van ser trobats i es va descobrir que tenien apilat el material per carregar en un vehicle.

Un dia abans, els Mossos havien detingut Pedro MR, Petru T. i Vasile C., de 67, 39 i 33 anys, als quals es va sumar al dia següent Ghassan El A., de 32, tots veïns de Palafrugell, com a presumptes autors d’un robatori de ferralla i puntals d’obra de l’interior d’una finca d’Ullastret.

El 24 de maig va tenir lloc la detenció de Benvingut MC i Juan MP, tots dos de 42 anys i veïns de Llagostera i Girona, respectivament.

Aquesta vegada es va tractar d’un presumpte robatori amb força en un antiquari de la Bisbal d’Empordà, però els agents van interceptar el vehicle en què fugien a l’altura de Llofriu.

A l’interior de la furgoneta es van trobar peces de llautó i ferro pertanyents a l’àmbit de les antiguitats, inclòs un capçal de llit de dos metres, dues brases, una aixeta i una gerra.

El presumpte robatori de vies de tren es va produir el 16 de maig a Palau de Santa Eulàlia, on els agents van sorprendre Carles BR, Jesús SP i Luis de HM, de 37, 35 i 52 anys, respectivament, tots veïns de Figueres.

Els Mossos de Roses van acudir al lloc després de rebre un avís i allà van trobar tres persones que tallaven vies i les carregaven en una furgoneta.

Els tres homes utilitzaven una llança tèrmica professional o talladora d’acer, que funciona alimentada per oxigen i butà, per manipular el material sostret.

Pocs dies després, el 24 de maig, els Mossos van detenir tres homes a qui van sorprendre quan presumptament robaven també vies del tren prop del cementiri de Sant Mori.

Els detinguts són Daniel AD, de 34 anys, Pau DH, de 32, i José SA, de 45, tots veïns de Sant Miquel de Fluvià.

L’última operació policial també va tenir lloc el 24 de maig a la Vall d’en Bas, on es va detenir a David S., Ilie P. i Constantin P., de 24, 19 i 22 anys, respectivament, tots residents a Badalona (Barcelona), com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força de bobines de coure.

Els agents feien un control d’alcoholèmia quan, en aturar el vehicle en què circulaven els acusats, van observar que la part posterior anava molt baixa i, en comprovar la càrrega, es van trobar quilos de bobines de coure.

Totes aquestes detencions es produeixen després d’una recent onada de robatori de fil de coure a la província de Girona que ha deixat sense servei de telèfon i llum a diverses poblacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.