Desmantellada una banda que introduïa haixix a la Costa Brava per via marítima

Desmantellada una banda que introduïa haixix a la Costa Brava per via marítima

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desmantellat una organització dedicada a introduir partides d’haixix a Espanya per via marítima a la Costa Brava amb l’arrest de vuit persones d’origen magribí, segons han informat fonts policials.

La investigació va començar el setembre de 2010 quan la Guàrdia Civil va detectar una banda que introduïa droga a diversos punts de l’arc mediterrani, i va comprovar que estaven sent també investigats per l’Agència Tributària de Girona, de manera que van formar un equip conjunt.

En les indagacions, es va descobrir que a la matinada del 25 de maig s’havia realitzat una partida d’haixix en algun punt de la costa de Girona, així com que l’embarcació pneumàtica utilitzada en el trasllat havia estat abandonada un cop descarregada la mercaderia.

La Guàrdia Civil havia establert un dispositiu de vigilància sobre els caps del grup, que els va conduir fins a la cala Joana, a Sant Feliu de Guíxols.

Els agents van detectar en una zona escarpada de la cala a diversos individus preparats per treure de les roques l’haixix que s’havia descarregat la matinada anterior, i va detenir set persones i va intervenir a 19 fardells d’haixix i tres motxilles, paral.lelament, van arrestar a un altre membre del grup a Figueres.

El servei marítim de la Guàrdia Civil va localitzar aquest mateix dia abandonada a la platja de Calonge l’embarcació utilitzada, en un emplaçament a diversos quilòmetres de la cala Joana amb l’objectiu de despistar els investigadors.

El ‘modus operandi’ d’aquest grup diferia de l’habitual, ja que utilitzava zones penya-segats i de difícil accés per a descarregar la droga, que després era treta via mar per altres embarcacions o per terra elevant amb cordes.

Els investigadors, dirigits pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Torrevieja (Alacant), han constatat que el grup assumia un gran risc per que en una sola nit recorrien amb una embarcació pneumàtica centenars de quilòmetres, traslladant el haixix des de l’Àfrica fins a la Costa Brava .

En el registre dels domicilis dels caps de la xarxa, ubicats a Roda de Ter i Figueres, la policia va intervenir 552 quilos d’haixix, una bossa de cocaïna base, diversos vehicles de gamma alta, una embarcació pneumàtica semirrigida amb dos motors i divers material de comunicació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.