Dissolen el jurat del cas del nadó mort a Platja d’Aro per falta d’acord

Dissolen el jurat del cas del nadó mort a Platja d’Aro per falta d’acord

L’Audiència de Girona ha hagut de dissoldre, per primera vegada en la seva història, el tribunal popular que jutjava el pare acusat d’assassinar a Platja d’Aro al seu fill de 27 dies perquè no s’han posat d’acord, per la qual que el judici haurà de repetir una altra vegada amb un nou jurat popular.

Segons ha explicat el jutge del cas, els membres dels jurats populars tenen tres intents per oferir un veredicte i si no s’arriba a un acord, la llei preveu que ha de dissoldre’s, i en aquest cas no han sabut donar resposta a si es tractava d’un assassinat amb traïdoria, un homicidi imprudent o bé un accident.

Per arribar a un veredicte ferm es necessiten set vots a favor d’una de les opcions i el jurat – format per nou membres – s’ha encallat i no ha arribat a cap conclusió ferma: en la darrera votació sis han dit que era assassinat i tres han dit que no, ja que estan a favor de l’homicidi imprudent, l’única cosa que sí que ha quedat clar és que no creuen que hagi estat un accident.

El que ha passat crea precedent a l’Audiència de Girona ja que és la primera vegada que passa i és que després de dos dies de deliberació el jurat no ha aconseguit emetre un veredicte i el jutge s’ha vist obligat a dissoldre.

L’advocat de la defensa, David Velasco, ha exposat que el que va passar provoca “incertesa i angoixa” al processat que continuarà en presó preventiva i que haurà de “reviure” tot el procés una altra vegada, l’acusat, Alejandro SP, és un jove de 24 anys i està acusat de matar el seu fill tirant a terra el desembre de 2009.

El jutge ja va haver de tornar ahir l’objecte de veredicte als membres del jurat perquè no ho van entendre i el van entregar sense provar cap dels fets, el que segons el magistrat era un “greu error” i els va obligar a repetir aquest dimecres.

El fiscal del cas, Enrique Barata, va demanar a les conclusions finals 16 anys de presó per a l’acusat ja que segons la seva versió el petit va començar a plorar de forma continuada i l’acusat, irritat i enfadat per això, “amb la finalitat principal de fer-ho callar, el va agafar violentament de la cara amb la mà i li va pegar amb força desmesurada el cap contra una superfície llisa, plana i dura de l’apartament “.

La secció quarta de l’Audiència intentarà preparar-ho tot per repetir el judici a finals de setembre o principis d’octubre d’aquest mateix any, abans que es compleixin els dos anys de presó preventiva de l’acusat.

UN JURAT QUE NO VA COMENÇAR

Tot i que aquesta és la primera vegada que es dissol un jurat, l’Audiència de Girona va registrar el 2007 un altre cas insòlit.

Havia de jutjar a un home de Platja d’Aro i que s’enfrontava a una pena de quinze anys de presó per matar a un altre i enterrar-lo en una zona boscosa de Fitor, però el judici amb jurat popular va haver de suspendre perquè part dels esmentats per ser-ho no es van presentar.

En aquest cas el president del tribunal va multar a tots els que no s’havien presentat i el judici es va celebrar mesos després; finalment l’acusat va ser condemnat a dos anys de presó per un delicte d’encobriment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.