Nou traficants detinguts en una operació a Sant Feliu

Portaven haixix cap a França i Alemanya i el traslladaven en cotxes de lloguer

Els van comissar joies, 226 quilos d’haixix, 4,1 de marihuana i 1,2 de cocaïna

Van quedar en llibertat sota fiança

cats

Segons Informa El Punt Avui . La Policia Nacional va donar a conèixer ahir com es va desenvolupar l’operació Bahia, coincidint amb el recent aixecament del secret de sumari del cas. Des de la primavera del 2014, els agents han detingut, en diferents fases, els membres d’un grup criminal que operava des de Sant Feliu de Guíxols i que es dedicava a la venda d’haixix, marihuana i cocaïna. En total, es van arrestar nou integrants de la banda. Es tracta d’una dona i vuit homes, de nacionalitat espanyola, colombiana i magrebina. L’última detenció va ser la d’una dona que tenia un paper destacat en les qüestions logístiques de l’organització. Els efectius li van intervenir nombrosa documentació, que podria tenir un important valor a l’hora de demostrar l’activitat il·lícita que realitzaven. Es va comprovar que aquesta xarxa de narcotraficants comercialitzava droga tant a petita com a gran escala. Alguns dels membres es dedicaven a vendre estupefaents a Sant Feliu de Guíxols, així com a poblacions properes. El radi d’acció d’altres dels seus còmplices, en canvi, era molt més ampli, ja que s’encarregaven de la comercialització i del transport d’haixix a diferents països, com ara l’Estat francès i Alemanya. Per fer arribar la mercaderia fora de l’Estat espanyol, utilitzaven automòbils de lloguer amb matrícules estrangeres.

Aquests cotxes, abans d’iniciar un viatge, eren ocultats en un garatge de Girona, on es van descobrir 226 quilos d’haixix. A l’hora de transportar les substàncies, prenien diverses mesures de vigilància. Entre aquestes, hi havia l’ús dels anomenats “vehicles llançadora”, que circulen més endavant que el cotxe que va carregat de droga. L’objectiu dels ocupants del primer turisme, doncs, és advertir els del segon de la possible existència de controls policials a la carretera per tal d’esquivar-los.

A part d’aquest modus operandi, durant la investigació es va interceptar un ciutadà que actuava com a mula. Es tracta de persones que transporten la droga dins del cos. L’home va ser aturat a l’aeroport del Prat. Havia sortit en un vol procedent de Santiago de Xile i, per arribar a Barcelona, havia fet parada a Salvador de Bahia i a Madrid-Barajas. Els investigadors van descobrir que, dins l’organisme, hi duia 32 preservatius que contenien cocaïna i que, en total, la droga feia un pes de 1.200 grams.

Després de detenir un altre traficant del grup al qual van decomissar 2.300 grams de marihuana, els efectius van registrar tres domicilis, a Sant Feliu de Guíxols. En els escorcolls, van trobar 4.100 grams de marihuana, 100 d’haixix, 12.500 euros, 3.700 dírhams, joies, pedres precioses i set telèfons mòbils, un dels quals valorat en 5.000 euros. Els nou acusats van ser empresonats pels fets, però actualment estan en llibertat amb càrrecs.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.