Un desequilibri de majoria imprevist frustra el ple de Santa Cristina d’Aro

Un desequilibri de majoria imprevist frustra el ple de Santa Cristina d’Aro

 

Segons Informa El Punt Avui El govern de Santa Cristina d’Aro (CiU i PP) portarà el pla d’inversions pel 2015 al ple de dissabte vinent (12.00 h) per a la seva aprovació, un plenari que estava inicialment previst per dimarts al vespre, però que l’alcalde de CiU, Josep Llensa, va “suspendre” –això repetia la regidora Carme Soler a tothom que anava a la reunió– per l’absència mèdica del primer tinent d’alcalde, Jordi Oriol, que una estona abans s’havia indisposat. L’alcalde ahir va negar haver suspès el ple i es va limitar a afirmar: “Jo els vaig dir que fessin el que volguessin.”

El pla d’inversions pel 2015 que Llensa i el seu govern portaran al ple perquè triomfi preveu un seguit d’actuacions que tenen contrariada l’oposició. El mur al pati de l’escola Pedralta és la inversió més destacada de les que proposa l’equip de govern. Aquesta partida anomenada “ordenació de terrenys entre la carretera i el pati de l’escola Pedralta” té un import consignat de 449.897 euros. Aquesta quantitat ja havia molestat l’oposició, que va retreure a l’alcalde, Josep Llensa (CiU), que es dediquessin “tants diners” a fer un mur. El govern, però, preveia en aquesta actuació també l’habilitació d’un espai d’uns 500 metres quadrats com a hort.

La segona inversió que genera polèmica és la construcció de la primera fase d’una nau multiús a la zona esportiva (205.828 euros). Diversos membres de la colla castellera del poble volien assistir al ple dimarts amb la voluntat de donar suport a la iniciativa de construir aquesta sala, on compten que, quan estigui enllestida, s’hi puguin fer els seus assajos. La inversió que cal fer a la piscina Bell-lloc que un particular va cedir fa temps al poble és de 47.000 euros i tampoc satisfà tothom.

La resta d’inversions previstes amb els diners sobrants després de la liquidació de l’any 2014 són la pavimentació dels carrers del sector Patronat (152.915 euros), la millora de la carretera de Romanyà al Mas Nou (80.528 euros), la càmera de seguretat de la urbanització Rosamar (12.000 euros), la construcció d’un equipament de l’Ajuntament (30.000 euros), la inversió en promoció de turisme (10.000 euros) i diversos projectes urbanístics (17.666 euros).

La xifra generada com a romanent de tresoreria és de 2.404.560 euros, una part de la qual es destina a amortització de préstecs. La quantitat destinada a aquesta finalitat és de 636.966 euros.

Territori Llensa

El que es veu al ple de Santa Cristina no es veu enlloc: regidors del govern que no volen votar els pressupostos, d’altres que expliquen sense embuts públicament que preparen una candidatura alternativa i debats plenaris i interminables conduits més com una tertúlia que com l’intercanvi d’opinions regulat. Dimarts se’n va viure una altra per explicar. Una estona abans del ple, un regidor del govern va haver de córrer cap a urgències per una indisposició. Aviat es va saber que no era greu. L’alcalde, però, no va aparèixer i una regidora anava dient a tothom que el ple estava suspès. I l’oposició, a peu de carrer, es va anar indignant a mesura que passava el temps: era un ple extraordinari que s’havia convocat per aprovar un pla d’inversions aprofitant que el PSC –a l’oposició– no disposava de tots els regidors i, per tant, el govern tenia majoria. Però es va frustrar per una indisposició que deixava en minoria el govern. I Llensa va desaparèixer. L’estratègia ja estava inventada: els diputats del PSC a Madrid, quan no volien votar alguna proposta, anaven al lavabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.