Sant Feliu tindrà càmeres de seguretat als carrers

Sant Feliu tindrà càmeres de seguretat als carrers

 

Sant Feliu de Guíxols. Festa Patronal de la Policia Local. Alcalde, Joan Alfons Albó, el regidor de seguretat Francisco Cárdenas, i el cap de la Policia, Josep Miñarro  Careto: No  Foto: Òscar Pinilla 1215#Oscar Pinilla

Segons Informa El Punt Avui Sant Feliu de Guíxols disposarà aquest any d’un sistema de seguretat de videovigilància als carrers. L’alcalde ganxó, Joan Alfons Albó, i el cap de la Policia Municipal, Josep Miñarro, ho van anunciar ahir en el decurs de la festa patronal, que es va celebrar al monestir. “La tecnologia ens ha de donar suport, no és una cosa nova; de fet, l’any passat ja estàvem pensant a instal·lar-ne”, assegura el responsable policial, que reconeix que “és un tema complex; s’ha de fer un estudi, s’han de sol·licitar uns permisos, s’han de trobar els llocs adients”. Miñarro afirma que es tractaria de càmeres de seguretat ciutadana i de trànsit, i que està previst que s’instal·lin a l’entrada i sortida del municipi, en alguna via important, els llocs on és més fàcil que es cometi algun delicte o en punts on es produeixen més accidents. L’alcalde de Sant Feliu va ser més concret i va avançar que s’estaria parlant del giratori de Sant Pol, la carretera de Tossa, l’entorn de l’estació d’autobusos i la zona de ronda de ponent, entre altres punts estratègics com ara el passeig. Albó no va donar xifres sobre el cost del projecte, però sí que va destacar que “és molt menys del que costa fer un carrer o una plaça”.

De fet, Sant Feliu seguix els passos d’altres municipis de l’entorn, com ara Castell-Platja d’Aro, Palamós o Santa Cristina d’Aro, que ja n’han instal·lat. “El sentit comú diu que si hi ha municipis que fan la vida més difícil als delinqüents, doncs aquests aniran a altres llocs en què ho tinguin més fàcil”, va assegurar Miñarro responent a la pregunta de si hi ha inquietud sobre l’augment de delinqüència al poble. “Hem de fer un esforç per posar-nos al dia”, conclou.

En total, hi ha una dotzena de localitats que ja en tenen o que en els pròxims mesos tenen previst instal·lar-ne, com ara Banyoles, Blanes, Girona, Figueres, Castelló d’Empúries, Olot, Lloret de Mar, Palamós, Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, la Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners i la Jonquera.

Tot i que Sant Feliu de Guíxols ha estat darrerament el centre de la notícia per la desarticulació del grup de lladres violents que actuaven al Baix Empordà i la detenció d’un suposat gihadista –entre altres actuacions destacades–, durant l’acte d’ahir no es va donar cap distinció o medalla als agents de la Policia Municipal. “Hem detectat que darrerament estava sortint de mare, i caldria fer aquest reconeixement no per fer la feina habitual policial, sinó per aspectes que van més enllà, com ara salvar la vida a una persona o posar la teva pròpia vida en risc o tenir alguna lesió, o per algun servei d’emergència molt important”, diu Miñarro. “Estàvem donant massa, i hem decidit parar-ho”, conclou.

D’altra banda, l’alcalde ganxó també va avançar que està previst que durant el 2015 es doti la policial local de noves armilles antibales. El cos ja té a la seva disposició armilles de diferents mides als vehicles patrulla, però, a banda d’això, aquest any els agents disposaran d’unes altres armilles que es podran posar sota l’uniforme.

Pel que fa a les actuacions policials del 2014, en xifres, la feina es va traduir en 19.428 serveis. D’aquests, 6.050 van ser de vigilància; 1.563 van ser tasques de policia assistencial; 1.267, accidents, i 3.147, controls. A més, la policia local va fer 25 detencions, i va treballar en 36 casos de furts, 29 de robatoris amb força en domicilis i 33 delictes de lesions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.