El Sot dels Canyers, “barri estigmatitzat”

El Sot dels Canyers, “barri estigmatitzat”

 

http://www.elpunt.cat

Segons Informa El Punt Avui El barri del Sot dels Canyers és un dels polígons d’habitatges sorgits durant els anys del desarrollismo franquista i, de fet, en el seu origen va dur el nom del dictador. Va acollir nombroses famílies obreres autòctones i també moltes de les que durant la primera onada migratòria de mitjan segle passat s’havien establert al municipi. En les dues darreres dècades, però, els antics inquilins han donat pas a la segona onada, amb una elevada concentració de veïns estrangers.

En els darrers anys, tot i les inversions per millorar-ne l’espai públic i els intents per trencar-ne la imatge de gueto, el rosari d’operacions policials no ha contribuït a eradicar l’etiqueta de “barri estigmatitzat”, que lamenten tant des del govern local com des de diversos grups de l’oposició.

En l’últim any, per exemple, els blocs del barri han estat escenari de diverses actuacions policials contra el tràfic de drogues i la receptació d’objectes robats. I la més destacada es va produir al maig, quan els Mossos d’Esquadra van detenir deu persones residents a la població vinculades, d’entrada, a l’onada d’assalts en diversos xalets de la zona. Diversos domicilis escorcollats amb detinguts eren al barri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.