Eleccions Platja d’Aro

Eleccions Platja d’Aro

Joan Giraut (CiU) semblava tocat i enfonsat després dels resultats de les eleccions del 2007 i la moció de censura que va patir. Alguns li auguraven la seva mort política. Però després d’un any i mig a l’oposició, ha tornat amb més força i suport que fa quatre anys. Al municipi de Castell-Platja d’Aro, Giraut té vuit regidors, de manera que es queda a un de la majoria absoluta (en aquests comicis, l’Ajuntament platjarenc passa de 13 a 17 regidors). Es desenganxa del PSC i la seva cap de llista, i actual alcaldessa, Dolors Padilla, amb qui va empatar a cinc regidors el 2007, i que ara n’obté sis.
Les eleccions d’ahir es presentaven com les més renyides en tre Giraut i Padilla. El 2007, va guanyar el democristià, però la socialista es va quedar a 18 vots: el resultat fou un empat tècnic a cinc regidors. Ara, però, la situació és totalment diferent: CiU té 1.406 vots quan el 2007 en va obtenir 1.260, el que representa passar de cinc a vuit regidors. Per contra, els socialistes en van aconseguir el 2007 1.242 i, ahir, es van quedar amb 1.020, tot i que guanyen un representant.
D’aquesta manera, dels quatre regidors d’increment que té l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, tres els incorpora CiU i un els socialistes.
Els tres edils restants se’ls reparteixen el Partit Popular, Iniciativa per Catalunya, que conserven els que ja tenien. Iniciativa es manté com a tercera força més votada, tot i perdre vots. El PP també conserva la quarta posició i puja en uns pocs vots, cosa destacable si es té en compte les diferències que hi ha hagut amb la confecció de la llista, en què la Junta Local se n’ha desmarcat després que la direcció provincial imposés la seva. D’aquesta manera, les tres formacions conserven el seu regidor. Se’n queda fora David Puig (SI), controvertit regidor d’ERC durant el darrer mandat pel seu suport a Giraut des de l’oposició i que va acabar amb la sortida del PP del govern i la posterior moció de censura.
Giraut té la possibilitat de majoria absoluta pactant amb qualsevol dels partits que ha obtingut un regidor. Amb els ecosocialistes sembla impossible, amb el PP ja hi havia pactat i ERC no es tanca a cap possibilitat. No queden descartats els socialistes, que necessiten pactar amb Iniciativa, PP i Esquerra per obtenir la majoria absoluta. Sembla totalment descartable una sociovergència.

www.diaridegirona.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.