Eleccions a Sant Feliu

Eleccions a Sant Feliu

L’escenari que s’ha generat a Sant Feliu de Guíxols és realment difícil, però no impossible per a CiU, que ja té tradició de governar en minoria. CiU (7) ha estat la força més votada, seguida de TSF (6) amb només un regidor de diferència, i d’un PP (1) que ha tornat a fer-se lloc al consistori.

Pel que fa als partits d’esquerres: el PSC ha quedat amb cinc, ERC ha perdut un regidor i ICV, que ha estat a punt de no entrar, ha estat la gran derrotada. Curiosament, el PSC, formació que es podria considerar la gran vençuda de la nit, es podria acabar convertint en una peça clau a l’hora de formar govern, enmig d’aquest escenari complex que s’ha generat.

Això no treu, però, que la disputa quedi de moment en mans de dos jugadors: CiU, que lidera Joan Alfons Albó, i que ha estat la llista més votada, i TSF, que encapçala Carles Motas.

És molt aviat per aventurar-se a especular, però no seria gens desassenyat, ni tampoc precipitat, parlar a Sant Feliu d’un pacte entre CiU i el PSC. I més amb els resultats a la mà. Joan Alfons Albó ha dit clarament que no pactarà amb TSF i que amb algunes coses no tenia cap problema a l’hora d’entendre’s amb el PSC. I tampoc pel que fa a veure una CiU en minoria.

El futur de TSF

El que és una dada irrefutable és el gran resultat electoral que ha obtingut TSF. Si a les eleccions del 2007, TSF va aconseguir cinc regidors, i va empatar amb CiU, ara ha incrementat un regidor, i ha posat les coses difícils a tothom. Amb tot, CiU té un 30,63% de vots, TSF un 23,59%, seguit pel PSC amb un 22,67%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.