Lloga el soterrani, hi cultiven marihuana i li paguen amb la venda de la droga

Lloga el soterrani, hi cultiven marihuana i li paguen amb la venda de la droga

 

VGR020BE002185421.jpg

Segons Informa Diari De Girona Li va llogar el soterrani de la casa i no va tenir cap tipus de problema perquè hi cultivés marihuana. A canvi, només volia que li pagués un tant al mes com si es tractés d’un lloguer amb els diners de la venda de la droga. Això és el que va fer un veí de Sant Feliu de Guíxols pensant que no els descobririen.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols però van començar una investigació al mes de gener i va concloure amb l’escorcoll del soterrani on se sospitava que hi havia un cultiu de marihuana i la detenció d’un jove -el llogater- i la imputació del propietari de l’immoble.

Es tracta d’un home de 30 anys, de nacionalitat portuguesa i veí del poble, que va quedar arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. El mateix dia i pels mateixos fets, els agents també van imputar un home de 57 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Feliu.

L’11 de febrer es va portar a terme l’escorcoll a la casa del barri de Vilartagues de Sant Feliu, situada al carrer Salamaca. Els agents van anar directes cap al soterrani i en una primera estança, van localitzar 16 sacs de compostatge, adobs, sis garrafes de fertilitzant, làmpades de gran potència, diversos tubs de ventilació i aires condicionats.

I després, en una segona habitació van trobar-hi prop de 300 plantes en un primer estadi de germinació, així com més làmpades, aires condicionats, tubs de ventilació i ventiladors.

La llum estava punxada

Durant l’escorcoll i registrant tota la casa, els Mossos de Sant Feliu es van trobar que, en comprovar tota la instal·lació elèctrica, aquesta no passava pel comptador oficial, i per tant, s’estava defraudant fluid elèctric de forma continuada, perquè tenien el cable punxat.

La investigació policial, finalment, va determinar que la finca estava llogada a un home que va construir la instal·lació elèctrica que estava punxada per poder alimentar el cultiu de marihuana que tenia col·locat al soterrani.

Per aquest motiu, els agents van detenir l’home de 30 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric, per tenir la llum punxada.

Al mateix temps, els agents van imputar el propietari de l’immoble, que vivia als pisos superiors i que va llogar el soterrani del seu immoble per instal·lar-hi un cultiu il·legal de marihuana. El motiu principal és que ell coneixia perfectament què s’estava fent al seu soterrani i rebia diners, com un lloguer, del que guanyava el jove per la collita quan venia la droga.

El detingut, amb antecedents, va passar l’endemà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte a l’home imputat -el propietari de la casa de Sant Feliu-, haurà de declarar davant l’autoritat judicial competent quan sigui requerit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.