L´Ajuntament de Sant Feliu reitera que l´edifici del Club Nàutic està legalitzat

L´Ajuntament de Sant Feliu reitera que l´edifici del Club Nàutic està legalitzat

 

XGR017BE001184509.jpg

Segons Informa Diari De Girona El jutjat contenciós número tres de Girona va celebrar ahir la vista pels recursos interposats contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per la resolució que va donar a la planta intermitja de l’edifici social del Club Nàutic. Per un costat hi ha el mateix Club Nàutic i, per l’altra, el grup de Tots per Sant Feliu, el qual va citar a testificar a l’alcalde Joan Alfons Albó i el vicealcalde Pere Albó. També va declarar l’arquitecte municipal, qui va afirmar que amb la clausura de la planta (ha estat tapiada), l’edifici torna a respectar els metres quadrats de sostre. El lletrat de Tots per Sant Feliu, Josep López de Lerma, però, entén que l’Ajuntament “ha tancat en fals” aquest assumpte ja que considera que es manté la infracció urbanística atès que l’excés de metres quadrats construïts segueix existint.

Aquesta planta intermitja va esdevenir il·legal perquè en comptes de ser el forjat sanitari d’1,40 metres d’alçada que apareixia en el projecte va convertir-se en una planta més de 3,50 metres d’alçada que va acollir alguna exposició i reunió del Club i que feia que l’edifici superés l’edificabilitat permesa. Es dóna el cas que l’alcalde havia estat president de l’entitat (posteriorment a l’execució de les obres) i que aquest mandat es va intentar legalitzar.

Així ho va reconèixer el 2012 a aquest diari, si bé en la vista d’ahir va precisar que després de consultar-ho amb Ports i la Diputació, es va veure que la planta intermitja no era legalitzable. En aquest sentit, va recordar a la sala i, després a través d’un comunicat, que l’informe del maig de 2012 del cap jurídic de la Diputació de Girona va donar com a solució per legalitzar l’edifici tapiar la planta ja que així “deixa de computar com edificabilitat”. En el mateix sentit es va manifestar la tècnica municipal, ja que així s’adequaria a llicència atorgada. No ho veu així López de Lerma, que va insistir que “els metres de més hi són” i “ningú assegura que no es reobri en el futur”.

Quant al desenvolupament dels fets fins a segellar la planta, Pere Albó va exposar que ell era partidari de legalitzar-la per aprofitar-la ja que tenia intenció d’utilitzar-la com a equipament públic. No obstant això, va afegir que l’alcalde “no volia cap problema” i era partidari de resoldre l’assumpte amb el tancament.

L’Ajuntament va tancar el cas inutilitzant la sala (tapiant les obertures) i imposant una sanció al Club de 50.000 euros, que finalment es va quedar en 10.000 (se li va aplicar la màxima rebaixa que permet la normativa després que el Club tapies la planta). Pel govern ganxó, TSF “exigeix, dit clarament, l’enderroc de l’edifici” i li retreu una actuació “molt temèrària i irresponsable” que “compromet futures inversions a la ciutat” per part de Ports o de qualsevol altre operador interessat en invertir en aquest espai. López de Lerma va concretar ahir que és el jutjat qui determina com s’ha d’executar la sentència, si estima el criteri de TSF que la planta manté la il·legalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.