Tres alternatives per al pàrquing sota el passeig dels Guíxols, a Sant Feliu

Tres alternatives per al pàrquing sota el passeig dels Guíxols, a Sant Feliu

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui El govern de Sant Feliu de Guíxols ja té l’estudi de viabilitat per dissenyar les obres i explotació posterior d’un aparcament subterrani sota la façana litoral. Finalment restarà circumscrit només a l’àmbit del passeig dels Guíxols –des de l’edifici del Casino dels Nois fins a l’entrada del port vell–, tot i que la proposta inclou tres alternatives amb capacitats i costos de construcció diferents. El regidor d’Urbanisme, Joan Vicente, va apostar en l’últim ple per estudiar les alternatives i començar a definir un projecte cap al març, ja que era un dels compromisos de l’acord de mandat entre CiU i el PSC. Però els quatre grups de l’oposició troben els terminis electoralistes i aposten per refredar el debat i estudiar opcions més austeres.

El bipartit al govern va descartar que el pàrquing s’estengués sota la totalitat del passeig del Mar, per preservar l’arbrat centenari i els jardins de Juli Garreta. Amb aquests condicionants, l’estudi planteja excavar una o dues plantes al llarg del passeig dels Guíxols; la segona, complementària, d’afegir-hi un braç entre el bar El Corsari i el port vell, i una tercera opció, que discorreria també pel subsòl de l’esplanada d’aparcament que hi ha a davant mateix de la platja portuària i la zona d’avarada de Llop de Mar. Aquesta última fórmula oferiria més capacitat, però també seria més costosa, ja que la proximitat al mar implicaria fer murs pantalla i preveure l’evacuació de les aigües freàtiques.

L’oposició vol consens

Més enllà de les paraules de Vicente en el ple, el portaveu de Tots per Sant Feliu (TSF), Carles Motas, criticava ahir la “manca de debat i diàleg durant tot el mandat”. Recordava que la construcció de l’aparcament ja va marcar la campanya del 2011 i per això qüestionava que ara, a pocs mesos d’eleccions, torni a sortir a la llum pública.

Pels portaveus d’ERC, el PP i ICV, l’estudi també arriba massa tard. El republicà Jordi Vilà i Òscar Àlvarez (PP) plantejaran ajornar qualsevol decisió fins al pròxim mandat. I l’ecosocialista Joan Prat creu que és un debat perillós de reobrir a tres mesos dels comicis: “Pot generar molt de rebuig, fins i tot entre sectors pròxims a CiU”, augurava ahir.

Opcions menys costoses

Prat recordava ahir que fa un any ja va plantejar estendre l’estudi de viabilitat a la zona verge del sector de cala Sants, on tant ICV com ERC continuen defensant un aparcament en altura complementat amb un altre gran pàrquing dissuasiu a la Corxera, a l’altre extrem del centre. Argumenten, igual que Álvarez, que serien més barats de fer i de tarifes, i que traurien trànsit de pas a l’eix del passeig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.