Sant Feliu estrena un servei de mediació en conflictes

Sant Feliu estrena un servei de mediació en conflictes

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui Els veïns de Sant Feliu de Guíxols disposen des d’aquest mes d’un nou servei de mediadors per a la resolució de conflictes familiars i civils. El prestaran professionals de l’Associació de Mediació de Conflictes de Catalunya (Acdma) amb el suport del consistori, que els cedirà espais en el centre cívic de Vilartagues.

El responsable de l’entitat a Girona, Francesc Molinero, va explicar ahir que volen “oferir a la ciutadania una manera de solucionar disputes com ara la custòdia dels fills en casos de separacions o el repartiment d’herències”, a més de conflictes de convivència –per molèsties en comunitats de veïns per sorolls, fums o l’espai públic– sense necessitat de recórrer als processos judicials, més costosos i amb sentències que es poden allargar en el temps.

La presidenta de l’Acdma, Núria Villanueva, va recordar que la mediació pot servir perquè els implicats arribin a un acord satisfactori “en percentatges que oscil·len entre el 75 i un 80% dels casos que no han arribat al procés judicial”, i que la gran dificultat sol ser que “de vegades una de les parts simplement no vol afrontar la mediació”.

El servei és de franc per a les persones que tinguin dret a la justícia gratuïta i tarifat per a la resta. En cas que s’arribi a un acord privat vinculant, fins i tot es pot registrar davant un notari o un jutge per deixar-ne constància

Modalitat pionera

La via de la mediació s’articula amb caràcter general des del Departament de Justícia de la Generalitat, els col·legis d’advocats de cada demarcació judicial i institucions com, per exemple, els ajuntaments, els consells comarcals, els consorcis hospitalaris i els col·legis professionals. L’escenari de Sant Feliu, però, és pioner, ja que el servei és extern i no es presta directament des del consistori. Per això, en comptes de servei d’informació a la mediació, l’han denominat punt d’informació a la mediació (PIM).

L’acord de col·laboració entre el consistori guixolenc i l’associació de mediadors és per un any, prorrogable, i preveu l’atenció presencial al centre cívic dos dijous al mes a les tardes. Es pot demanar cita trucant al telèfon 972 82 01 01.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.