SOBRE DOS NOMENAMENTS A LA POLICIA

SOBRE DOS NOMENAMENTS A LA POLICIA

 

POLICIA-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu En les darreres hores el Diari de Girona ha publicat que el Jutjat d’Instrucció nº 1 de Sant Feliu de Guíxols “investiga el nomenament d’un sergent i del sotsinspector de la Policia Local del municipi”.
Es tracta d’unes diligències prèvies arran d’una denúncia d’un delegat sindical del CSIF que ha demandat a l’Ajuntament en considerar que s’havien produït irregularitats en el nomenament d’un sergent i del sotsinspector de la Policia Local, entenent que es va fer una promoció encoberta sense convocatòria pública i que l’Ajuntament “ha volgut jugar amb l’ambigüitat i manca de legalitat, fent una promoció encoberta sense cap procediment ni convocatòria pública tal i com és preceptiu” i creu que el consistori “vulnera els principis constitucionals d’igualtat, mèrit i capacitat”.
Segons consta en la denúncia, “la normativa exigeix una titulació de tècnic superior, quan el sergent tindria la de tècnic mitjà”. Del sotsinspector s’apunta que “aquest càrrec no apareix a la plantilla de personal del 2014 i no es pot ocupar una plaça que no figura inclosa en la relació de llocs de treball”. Quant al sergent, el denunciant afirma que “l’Ajuntament ha donat per bona una titulació que no es correspon amb la necessària” Finalment, indica que no consta que l’alcalde hagi fet els nomenaments per decret de les dues places citades.
L’Àrea de Recursos Humans ha sortit al pas d’aquesta informació aclarint que el sergent i el caporal únicament tenen funcions de caràcter temporal que es torben previstes tant en el conveni actual com en el de 2008-201. Concreten que no es tracta de cap nomenament ni de cap habilitació atès que no es necessari fer un procés selectiu perquè no és cap plaça ni lloc de treball diferent del que ocupen, es tracta simplement d’una atribució de funcions temporal i provisional i perceben un complement similar al de coordinació que ve a ser com la lliure designació discrecional i d’idoneïtat de les persones.
Quant al titular que apunta que “el jutjat investiga a l’Ajuntament” indiquen que pot donar peu a interpretacions incorrectes i que no es tracta de cap delicte sinó que, quan arriba una denuncia el jutjat te l’obligació d’investigar per determinar els fets i procedir a arxivar, si realment no resulta cap indici delictiu, com esperen que finalment hauria de quedar resolt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.