L’auditori i els hotels enfronten el govern de Platja d’Aro amb CiU

L’auditori i els hotels enfronten el govern de Platja d’Aro amb CiU

Una de les reivindicacions històriques de Platja d’Aro, la revisió de l’antic pla general, en què estaven d’acord tots els partits, ha enfilat avui en sessió plenària la definitiva recta final. La majoria de l’equip de govern, del PSC, ICV-EUiA i el PP, permetrà la seva aprovació definitiva, que tindrà l’abstenció d’ERC i el vot majoritàriament en contra de CiU. Els convergents critiquen l’emplaçament d’un auditori al Port d’Aro. Es dóna, però, la paradoxa que mentre un dels artífexs del pla és el regidor del PP, Antoni Cano, responsable d’Urbanisme, l’actual alcaldable popular critica el nou POM.

Discrepàncies

El POUM va ser iniciat per CiU, però després de la moció de censura que els va fer fora de l’alcaldia, ha acabat sent culminat pel nou govern. És cert que hi ha notables coincidències entre tots els partits, però, ara mateix, CiU reclama que s’aturi el procés per revisar-lo. El motiu,i a grans trets, les importants discrepàncies al voltant de l’emplaçament del gran auditori de la Costa Brava, com alguns ja l’han batejat, el camí de ronda de Treumal i la qualificació dels hotels.

El POUM, segons ha explicat l’alcaldessa, Dolors Padilla, se centra en tres grans eixos: un creixement urbanístic raonable, assumible i gestionable, la dotació d’eines i recursos per a la dinamització econòmica (comercial i hotelera, especialment). A més, aposta per la promoció d’un model social estable que garanteixi equipaments i zones verdes. Tot això es tradueix en l’increment de 55.000 m2 del sostre per a usos comercials, la reserva de 16 noves parcel·les per a usos hotelers, amb 3.600 noves places, i es reconeix l’edificabilitat d’aquells hotels ja consolidats. A més, es posa en valor l’activitat agrícola, protegint la plana i reconeixent el paper de l’horta de Castell d’Aro. Es mantenen tres polígons per a usos industrials, i es crea l’àrea per a activitats empresarials. Una dada rellevant és la protecció de l’espai de 13.000 m2 on es desenvolupa el tradicional Pessebre Vivent. Joan Giraut, portaveu de CiU a l’oposició, reclama que la tramitació s’aturi per fer ajustaments, tot i admetre moltes coincidències.

Amb tot, i segons Giraut, l’aprovació del POUM pot generar problemes. En aquest sentit, CiU també discrepa de l’emplaçament d’un auditori a la zona del Port d’Aro i el vol a la Masia Bas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.