Motas torna a ser cap de llista de TSF a Sant Feliu

Motas torna a ser cap de llista de TSF a Sant Feliu

 

Sant Feliu de Guíxol

Segons Informa El Punt Avui Carles Motas tornarà a ser cap de llista de Tots per Sant Feliu (TSF) al consistori guixolenc. L’alcaldable, que va situar la formació local com a segona força política en els comicis del 2011, aspira a “guanyar les eleccions per obrir finestres, aixecar catifes i fer endreça” a l’Ajuntament ganxó, després de més de tres anys a l’oposició per l’acord CiU-PSC.

El fet que les dues sigles hegemòniques i històricament oposades durant vuit mandats democràtics acabessin entenent-se en l’actual els consolida, segons el candidat de TSF, com a “única alternativa de canvi”. De moment, més enllà que Motas serà l’alcaldable, la formació no té pressa per fer pública la resta de la llista, de continuïtat però amb l’anunci d’algunes incorporacions per reforçar el coneixement en algunes àrees.

Quant al programa electoral, encetaran una recollida de propostes entre militància i simpatitzants. Ahir Motas n’avançava en matèria de “transparència en la contractació”, com ara obrir les meses en què s’adjudiquin contractes públics als grups polítics de l’oposició. El portaveu de TSF va qüestionar la recent obertura, al web de l’Ajuntament, de l’anomenat portal de la transparència, mentre el regidor Josep Saballs alertava de detalls a l’hora de repartir contractes d’obres menors, com ara l’evolució dels preus a mesura que arribaven les ofertes o les “formalitzades en algun cas en el darrer minut o bé amb diferències de tan sols un euro” respecte a la segona classificada.

Saballs també va criticar que “des de CDC ja estan anant a veure empreses i demanant aportacions per a la campanya”.

L’estil d’oposició

Els regidors de la formació guixolenca admeten haver fet una oposició dura, com sovint els retreuen des del bipartit de govern, però ahir defensaven que tenen documentades totes les polèmiques. Respecte als grans projectes, van criticar també que l’aparcament al passeig no s’estigui activant fins a la recta final del mandat, amb les primeres prospeccions. O el fet que s’estigui estudiant ja el futur contracte d’escombraries quan encara resten dos anys de concessió, per comptes d’esprémer la prestació del servei. De floretes, poques, tot i reconèixer que la gestió del complex cultural del monestir ha estat correcta i “alguns avenços” en polítiques socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.