Sant Feliu de Guíxols aprova el projecte executiu per construir el Museu Thyssen

Sant Feliu de Guíxols aprova el projecte executiu per construir el Museu Thyssen

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat avui el projecte executiu del futur centre d’art Carmen Thyssen Bornemisza que es construirà en aquesta localitat  i que té un pressupost de 15 milions d’euros.

El projecte del museu, que s’ubicarà en els terrenys de l’antiga fàbrica de suro de Can Serra, al costat del Monestir de Sant Feliu, s’ha aprovat en un ple municipal amb el suport de totes les formacions polítiques.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, ha explicat que amb l’aprovació d’aquest document executiu es tanca la via administrativa del projecte d’aquest centre d’art.

Durant els propers mesos, el principal repte que tindrà el consistori serà desencallar el finançament, després que el govern central s’hagi desdit a la partida de 6,5 milions d’euros que havia consignat per a aquest projecte durant el període 2010-2013, i intentar aconseguir finançament de la Generaltiat.

“Ens falta només el tema financer i hem començat a treballar amb aquestes dues vies, hem de visitar a totes les administracions, Estat, Generalitat i municipal, i ens faltarà contractar recursos amb entitats privades que volem siguin partícips d’aquest projecte perquè a ells també els interessa “, ha explicat l’alcalde.

En els últims mesos, l’Ajuntament ha dut a terme un pla de cales i diverses prospeccions a la finca on s’ha d’ubicar el museu, uns treballs que han permès rebaixar el pressupost inicial en 3.213.071 euros, de manera que finalment queda en 15.198.369 euros.

L’empenta definitiva al projecte ha estat possible gràcies a la permuta de la finca de Can Serra per dues finques al sector Sant Pol, juntament amb dos més – una al sector industrial Bujonis i l’altra en el sector de Mas Falgueras – .

El museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols s’unirà als de Madrid i Màlaga i albergarà obres de l’Escola Catalana dels segles XIX i XX, així com algunes escultures de la col.lecció de la baronessa.
Motes s’ha mostrat confiat que les obres més importants d’aquest projecte puguin començar d’aquí a un any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.